Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategiespel Garden Defense.

Ik ben dol op bloemen en planten en kan daarom ook echt van mijn tuintje genieten. Als ik ongedierte spot wil ik dan ook niets liever dan mijn plantjes beschermen. De moeder van het gezin is ook gek op haar tuintje maar helaas blijft het ongedierte maar komen. Vader wou allerlei gadgets in de tuin plaatsen maar dat mocht alleen als ze er niet uitzien als gadgets: ga dus in de aanval met tuinkabouters, flamingo’s en engelenbeeldjes! Iedere gadget heeft zijn eigen specialiteit. Tuinkabouters vallen alles aan, flamingo’s vertragen vliegende insecten en engelenbeeldjes vertragen kruipende insecten. Wees niet gevreesd want er staan ook nog bijzondere planten van moeder in het arsenaal: schietende zonnebloemen, stekende cactussen en gifspuitende bloemen.

img_garden_defense_3

Zo handig als vader is met techniek, zo handig is moeder met het overtuigen van planten om haar te helpen. Er rest alleen nog één probleem: wat is de ideale plek om ze te plaatsen? De locaties van alle ornamenten en planten zal je strategisch moeten plannen. Ik ben dol op dit soort games en als ik een level niet red probeer ik altijd een volledig andere strategie te bedenken. De eerste levels zijn nog gemakkelijk maar al heel gauw kom ik gewoon niet meer verder. Ieder level bestaat uit een aantal aanvallen van de insecten waarbij ze met groepen tegelijk je tuin willen binnendringen. Tussen de aanvallen door kan je extra verdedigers voor je tuin kopen, ze verplaatsen of ze upgraden. Om de paar aanvallen komt er een superinsect die vaak in zijn eentje komt en erg moeilijk te verslaan is.

img_garden_defense_2

De levels worden erg snel moeilijker maar als je echt helemaal niet meer verder komt of je wilt eens wat afwisseling kan je altijd nog een uitdaging proberen. De uitdagingen bestaan onder andere uit een oneindige modus waar je heel lang kan gaan bouwen aan je arsenaal, een uitdaging waarbij je alleen tuinkabouters mag gebruiken of juist een ander ornament. Dit klinkt niet zo moeilijk maar het is zeker een uitdaging die je niet snel zult winnen! De uitdagingen worden vrijgespeeld na een aantal levels in de verhaalmodus te spelen. Met de verhaalmodus, de uitdagingen en door de moeilijkheid van het schattig ogende spel zal je hier nog lang speelplezier aan hebben!

img_garden_defense_1

[b]Conclusie:[/b]
Garden Defense is een typisch strategiespel waarbij je jouw tuin moet verdedigen tegen insecten. Gebruik kabouters, flamingo’s, cactussen en schietende zonnebloemen om alle insecten te verslaan. Heb je eventjes zin in iets anders? Probeer dan één van de vele uitdagingen eens! Kan jij moeders tuintje beschermen tegen de reuzenvlinder, superslak en vele andere gevaarlijke insecten?

Garden Defense is op [url=http://www.denda.com/store/product/10050013-garden-defense] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/strategie-spelletjes] voor meer strategiespelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.