Resogun was tijdens de release van de PS4 één van de launchgames, welke via PlayStation Plus gratis was. Het uiterst verslavend spel, dat ik nog altijd veel tussendoor speel. Het kwam dan ook meer dan gelegen uit dat ik kort geleden met de nieuwe DLC aan de slag kon gaan, namelijk de Defenders uitbreiding. Resogun is een remake van de klassieke arcade game Defender uit 1980.

img_RESOGUN1

Resogun is een side-scrolling ruimteschip shooter, waarmee je vrij kan bewegen van links naar rechts. Terwijl je jezelf al schietend een weg baant, is het de bedoeling dat je gestrande mensen redt. Het speelveld is eigenlijk een grote ronde cilinder. Het schip heeft veel grote vuurkrachten en is zeer wendbaar.

Protector mode
In deze vernieuwde modus neem je het op tegen een ongelimiteerd aantal vijanden. Onderweg moet je zoveel mogelijk mensen in veiligheid brengen door ze op veilige plekken te laten landen. Tijdens je vliegtochtjes moet je al schietend hindernissen zien te ontwijken, zoals vuurspuwende vulkanen en neerkomende meteorieten.

img_RESOGUN3

Commando mode
In deze modus ben je één van de allerlaatste overlevenden van de mensheid. Deze keer niet vanuit een vliegtuig, maar vanaf de grond. Schieten op alles wat je tegenkomt, dat is wat je moet doen. Deze speeloptie vind ik de moeilijkste van allemaal. De vijanden blijven maar op je afstormen en er lijkt maar geen eind aan te komen. Je hebt ook een mogelijkheid om deze modus met anderen te spelen via het PlayStation Netwerk. Dit heb ik helaas niet kunnen uitproberen, omdat ik niet de juiste medespelers kon vinden.

img_RESOGUN_cm

Mirjam’s oordeelreview_cijfer_7.8
Resogun is ontzettend leuk en verslavend om te spelen. Het is de klassieke arcade-actie stijl die fijn speelt. Verliefd worden op deze game is heel makkelijk, de beste worden tegenover je vrienden is echter erg uitdagend. Als je eenmaal bent begonnen aan Resogun, is het heel moeilijk om de controller weg te leggen. Ondanks dat de game niet heel groot is, heeft het wel een hele goede replay waarde.

+ Goede soundtrack die je meesleept in het scherm
+ Veel soorten vijanden die genoeg uitdaging bieden
+ Je statistieken vergelijken met je vrienden
+ Fijne besturing
+ Verslavend en een fijne replay waarde
– Je bent vrij snel door alle levels heen

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze game? Waar wacht je dan nog op! Pak je verwoestende wapenarsenaal en vlieeeeeeeggggg!!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.