GameLoading: Rise of the Indies is een documentaire van Australische filmmakers Lester en Anna. De documentaire volgt en interviewt mensen als John Romero (Doom, Quake), Davey Wreden (The Stanley Parable), Rami Ismail (studio Vlambeer) en Zoe Quinn (Depression Quest).

Lester en Anna hebben drie jaar gereisd naar tien landen, logerend en filmend bij leidende spelers in de indie game scene. De resulterende documentaire, GameLoading, geeft een intiem en eerlijk portret van een diverse groep van gamemakers als ze nieuwe ervaringen proberen te maken en een plek proberen te vinden binnen deze ontwikkelende kunstvorm.

img_docu_GameLoading1

Producer Lester Francois omschrijft het filmen van dit moment in de onafhankelijke gamesbeweging als “het vangen van licht in een fles“, waarbij hij uitlegt dat “…De film is niet retrospectief zoals de meeste documentaires over subculturen – het is een snapshot van wat er nu gebeurt“.

Internationale documentaire GameLoading is gelokaliseerd in 12 talen en wordt digitaal gedistribueerd via Steam, iTunes, Xbox Video, Playstation Network, The Humble Store, VHX en Playism in aanvulling op wereldwijde screening-evenementen. Meer over de documentaire kun je hier lezen.

Ik heb de documentaire al bekeken en vond het erg interessant! Ook erg leuk om het Utrechtse studio Vlambeer in de documentaire te zien. Toegegeven, na het bekijken van de docu gaat het echt kriebelen om zelf een game te maken. Wanneer je dan ook nog ziet dat kindjes van rond de twaalf het kunnen, kun je bijna niet achterblijven. Een erg mooie kijk in de wereld van de indie game developer. Aanrader!

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.