De afgelopen dagen heb ik mijn dochter Fawn als reviewer gebruikt en moest ze van mij Juf Jannie: Sudoku spelen. Lees snel verder wat we van deze app vonden.

Toen ik Sudoku las had ik in eerste instantie niet verwacht dat mijn dochter Fawn, inmiddels 5, deze game leuk zou vinden. Alhoewel ik Sudoku zelf erg leuk vind leek het mij te lastig voor haar. Juf Jannie bewijst mij met haar Sudoku het tegendeel.

Als ik een app voor mijn dochter installeer neem ik de zware taak op me om deze eerst zelf te spelen. Het ziet er in mijn ogen vrolijk uit en wanneer ik het ei met hoorntjes zie weet ik dat mijn dochter het leuk gaat vinden. Voor de prinsen en prinsessen onder ons er zit niet alleen een stoere draak in de app maar ook een kasteel, ridder en een grot met een groeiende schat! Na zelf een paar levels gespeeld te hebben test ik of de app inderdaad vanaf 4 jaar te spelen is en mag Fawn aan de slag.

img_juf_jannie_sudoku_4

Ik haal de gemakkelijkste versie tevoorschijn en leg haar uit wat de bedoeling is en al snel pakt ze het spel Sudoku op. Ze kan er zelf voor kiezen om de puzzels met cijfers te spelen of met de icoontjes ridder, kasteel, kroon of schild. Uiteraard kiest ze voor het laatste gewoon omdat dit er vrolijker uit ziet. Ik vraag haar of ze me de game kan uitleggen en dit doet ze vol enthousiasme. Ze heeft het schatkist systeem ook al vrij snel door, hoe lees je iets verder.

img_juf_jannie_sudoku_1

Wanneer je een level start ga je een kasteel binnen en volg je een level route. Op een route staan een aantal kastelen die je stap voor stap ontgrendeld. Het laatste kasteel bevat een regenboog en wanneer je die voltooid krijg je een schatkist die je kan openen. Het duurt dus niet lang voordat mijn dochter doorheeft dat wanneer je gewoon vaak genoeg het kasteel met de regenboog speelt je aardig wat schatten kan verzamelen. Met deze schatten kan je de grot van de draak vullen zodat je een kinderlijke versie van Smaug krijgt.

img_juf_jannie_sudoku_3

De draak is ook een grappig onderdeel van de app, deze groeit namelijk naarmate je meer punten verzamelt. Hoe lastiger de Sudoku is die je oplost hoe meer punten je krijgt en je draak dus sneller groeit van ei tot volwassen draak.

Fawn’s en Sam’s oordeel:
Juf Jannie Sudoku is een leuke manier van Sudoku spelen en leren te spelen. Fawn pakte het erg snel op, het draakje vond ze schattig en de groeiende schat erg leuk om in te delen. Voor jonge kinderen zijn er makkelijke sudoku’s om op te lossen en zijn de icoontjes erg vrolijk. Ben je al wat ouder dan zijn er een aantal sudoku’s die je hersenen weten te kraken. Kortom echt een app voor jong en oud om samen voor te gaan zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.