Het is voor mij weer tijd om mijn paard te zadelen, mijn cowboy boots aan te trekken en op zoek te gaan naar een reuze grasspriet om als een ware cowboy op te knagen. In Horse Haven World Adventures staan paarden en een ranch centraal en kan je met je iPad (of Android tablet) overal aan de slag.

img_horse_haven_world_adventures1
img_horse_haven_world_adventures6

Je start zoals vele farming games klein en de ene na de andere tutorial volgt om de game te leren kennen. Het gaat erom dat je een kleine ranch met een paard uit laat groeien tot een grote ranch en meerdere paarden. Deze paarden zijn van verschillende rassen en het is aan mij om van dat schattige veulentje een stoer paard te maken.

img_horse_haven_world_adventures2
img_horse_haven_world_adventures3

Je geeft de paarden eten, je borstelt ze als ze eruit zien alsof ze een modderbad hebben genomen, vervangt het hooi in de stal en laat ze lopen in de bak. Het eten geven is soms een dingetje. Je moet mais, gras en andere producten gaan verbouwen op de stukjes land die je koopt. Om nieuwe groenten te kunnen verbouwen moet je upgraden.

img_horse_haven_world_adventures7
Upgraden is de sleutel om je ranch te laten groeien. Dit kost weer geld. Geld verdien je door achievements te halen (door bijvoorbeeld bepaalde items aan te schaffen) of mee te doen aan een springconcours. Hierbij reis je ook nog eens de wereld over en moet je wel zorgen dat je paard wat energie heeft om te springen en munten te verzamelen.

img_horse_haven_world_adventures8
img_horse_haven_world_adventures5

Door de verschillende paardenrassen kan je nieuwe soorten fokken en ook weer meedoen aan de springconcours of ze verkopen op de markt. Ook kan je jouw paarden voorzien van stoere zadels en kekke beenwarmers maar alles op z’n tijd. Vanaf het begin dat je start te spelen blijf je bezig en rond level 10 begint het wat minder van je tijd te vragen omdat je ook moet wachten op je geld, hoewel je dan ook wel weer wat springconcoursen kan doen. Alleen is het dan weer wachten op de groenten die verbouwd worden op het veld.

img_horse_haven_world_adventures4

Je kan je vrienden van Facebook ook inschakelen. Deze kunnen upgrade processen versnellen, leuk. Maar er zijn al zoveel spellen die aan Facebook gekoppeld zijn dat ik het zelf fijn vind dat je het zonder hulp kan doen van anderen.

Deze App is gratis te downloaden voor de iOS en Android. Ook al is de App gratis, je kan met echte euro’s, ingame geld en diamanten aanschaffen om je spel nog verder te spelen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.