Waarschijnlijk zit jij vanavond aan de buis gekluisterd voor een nieuwe Walking Dead op televisie, en kun je niet meer wachten tot er weer een nieuwe TellTale-game verschijnt omdat je zo’n fan was van hun Walking Dead-game. Bijna alles waar we van houden tegenwoordig, komt in episodes.

Niet iedereen is daar even grote fan van, het kan soms best rommelig worden op het moment dat gameontwikkelaars episodes gaan uitstellen. Maar over het algemeen zijn episodische game-ervaringen net zo populair als televisieseries tegenwoordig zijn. Ik ga helemaal mee in die trend, de tijd van rebels overal tegenin willen gaan heb ik blijkbaar een beetje gehad.

Gelukkig maar, want ik ben vooral te spreken over de behapbaarheid van episodische games. Waar mijn vriend tot 4 uur s nachts met Dragon Age bezig is, kan ik na het eten een episode Life is Strange spelen en daarna lekker op tijd naar bed voor nog wat Shark Tank en dan slaap,  hihi. Het fijne is ook dat je voor de hele game lekker je tijd kan nemen in een reviewproces, want je krijgt steeds een klein stukje dat je dan heel scherp onder de loep kunt nemen.

Mijn vriend en ik zijn er allebei van overtuigd dat wij in het bejaardetehuis, als we daar al terecht mogen komen, nog steeds gamers zijn. Het lijkt me zo tof, als TellTale een episodische game ontwikkeld die straks net zo lang zal lopen als een soap als Days of our Lives, the Bold, As the World Turns en Goede Tijden, Slechte Tijden. Dat je je hele leven lang met een game bezig bent, tot je oud en gerimpeld bent. Dat is toch een prachtige gedachte?

Dat je met de andere grannies aan het ontbijt niet praat over welke kleinkinderen nu weer zijn afgestudeerd, maar dat je het hebt over hoe die ene game toch even minder is de laatste weken, terwijl je dan de schuld geeft aan de robots die hem hebben gemaakt (hey, we zijn nu nog jong he?). Dat je elkaar aankijkt en verzucht: mijn vingers lijken te gerimpeld te worden om die Xbox 5000-controller te gebruiken. Kinect herkent me niet als ik mijn kunstgebit niet draag!

Het is een beetje een rare fantasie, daar ben ik me van bewust, maar het idee van een game die jaren en jaren meegaat is natuurlijk in principe niet nieuw. Bungie is het van plan met Destiny,  maar dat is natuurlijk geen episodische game. Ik hoop van harte dat TellTale weer eens met een eigen origineel idee durft te komen, en dat het dan uitgewerkt wordt tot een game die veertig jaar lang elke maand van een nieuwe episode wordt voorzien. Ik koop die lifepass (want ja, dat gaat wel iets verder dan een seasonpass) dan meteen. Heb ik alvast wat te doen, tijdens mijn pensioen!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.