Speciaal voor jullie ging ik een dagje naar Casual Connect, een beurs waar allemaal Indie-Developers bij elkaar komen, in Amsterdam, hier had ik meteen spijt van. Waarom? Dat lees je hieronder.

Nu had ik geen spijt dat ik naar Casual Connect mocht voor Female-Gamers, maar wel dat ik maar een dag ging in plaats van alle drie de dagen. Toch heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk te zien en uiteraard zo veel mogelijk mensen proberen te spreken tijdens dit ontzettend leuke evenement. Voordat ik verder ga over hoe leuk het allemaal was eerst even wat informatie over Casual Connect.

img_casual_connect_2015_07

Casual Connect is een jaarlijks evenement dat wereldwijd gehouden wordt in meerdere edities, Casual Connect Europe, Casual Connect Asia, Casual Connect USA, Casual Connect Israel en Casual Connect Eastern Europe. Tijdens deze evenementen komen verschillende bedrijven uit de game wereld om contacten, ideeen en producten uit te wisselen. Er worden verschillende lezingen gehouden in verschillende thema’s, een Idea Showcase voor gevestigde game ontwikkelaars om hun games te showen en een Indie Prize voor opkomende Indie Developers die tijdens dit evenement hun game kunnen tonen aan verschillende andere bedrijven uit de game wereld en uiteraard pers.

img_casual_connect_2015_08

Ik ben naar de Casual Connect Europe gegaan, deze werd in het Beurs van Berlage gebouw in Amsterdam gehouden. Dit is een prachtig inspirerende gebouw met voldoende ruimte om al deze bedrijven op een mooie en overzichtelijke manier te plaatsen. Aangezien ik niet goed wist wat ik kon verwachten had ik wat advies ingewonnen bij onze Didi, die vorig jaar dit evenement voor Female-Gamers bezocht. Ze stelde me gerust en gaf wat tips en zei dat ik gerust mijn leuke hakken kon aantrekken die leuk bij mijn outfit stonden. Na mijn eerste gesprekken in de ochtend had ik hier al meteen spijt van want het was rennen van afspraak naar afspraak en overal was iets te doen en te zien. Gelukkig had ik me ook ingeschreven voor de Women’s Lunch, waardoor ik samen met heel veel andere vrouwen uit de game industrie mocht genieten van een verzorgde lunch in een van de mooie historische gebouwen in Amsterdam en mijn voetjes rust kon geven. Naast praten over games werden er ook foto’s van kinderen geshowd en een pasgeboren baby bewonderd die gezellig mee op reis was, je blijft toch ook vrouw en bovenal mama!

img_casual_connect_2015_02

Uiteraard ben ik tijdens dit evenement op zoek gegaan naar sterke en leuke vrouwen binnen de game industrie en daar hoefde ik niet veel moeite voor te doen, de organisator van deze editie is immers ook een vrouw! De vrouwen zijn echt een flinke opmars aan het maken binnen de game industrie, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Een van die krachtige vrouwen die ik sprak was Jana Karlikova, Project Manager bij Stugan. Samen met haar collega’s bij Stugan zijn ze een ontzettend leuk project opgestart waarover jullie binnenkort meer van op onze site kunnen lezen. Mijn hart maakte helemaal een sprongetje toen het me lukte een afspraak te maken met eveneens power vrouw in de game industrie Katarzyna Szymczak-Skalska, Business Development Specialist G2A. Een aantal onder ons begrijpen me vast wel waarom ik deze vrouw zo graag wilde spreken. Maar ik ga nog niet teveel verklappen over ons gesprek dat lees je ook snel genoeg.

img_casual_connect_2015_04

Tijdens dit evenement werd er op de woensdag ook aandacht besteed aan kinderen, familie en educatie tijdens verschillende lezingen. Als mama van een opgroeiende dochter vond ik dit uiteraard erg interessant en was blij dat er tijdens Casual Connect diverse bedrijven waren die bezig zijn met dit onderdeel binnen de game industrie. Een van die sprekers was Ian Hook, hoofd educatie Lipa Learning. Hij gaf een inspirerende lezing over hoe je met de juiste apps kinderen kan ondersteunen in hun ontwikkeling.

img_casual_connect_2015_03

Tijd om ook even te gaan gamen en geloof me daar ontbrak het niet aan. Naast leuke lezingen, gesprekken en de lunch waren er enorm veel game ontwikkelaars die hun game toonden. Bij de Indie Prize showcase waren er veel beginnende game ontwikkelaars met de meest creatieve games voor zowel op PC, consoles als mobiele apparatuur zoals je iPad en smartphone. Helaas heb ik ze niet allemaal kunnen spelen maar wat ik heb gespeeld was erg leuk, origineel en verrassend.

img_casual_connect_2015_06

Om als voorbeeld te noemen was ik erg enthousiast over de game Lumino City, deze game is fysiek gebouwd op schaalmodel en in stop-motion gefilmd waarbij later de karakters erin zijn geplaatst. Hierdoor kreeg de game een gezellige en authentieke sfeer die erg uitnodigend was. Ik mocht alvast crossen met een Alien in een Trials Fusion-achtige game voor op de tablet; What on Earth. Spelen met Aliens daar zeg ik geen nee tegen en het leuke is dat ze bèta testers zoeken voor deze game en daar vertel ik later meer over. Ik vind het heerlijk om te fantaseren over buitenaards leven en na te denken over verschillende theorieën die er bestaan over Aliens. Hierdoor raakte ik heel enthousiast over de makers van Mayan Death Robots. Ze combineren het beste van drie werelden in een game! De mysterieuze Maya’s en hun gebouwen, Aliens en Robots. Nu vergeet ik zelfs nog een wereld die van de mythische wezens zoals Chineze draken. Het leukste nog van deze turn-based, Worms-achtige game is dat ik tijdens een potje tegen iemand anders, won! Ja dames ik heb mijn best gedaan ons goed te vertegenwoordigen.

img_casual_connect_2015

Kort gezegd Casual Connect was een geweldig leuk evenement om te mogen bezoeken waar ontzettend veel te zien was, zeker voor een dag! Ik heb alvast een blik mogen werpen op heel veel mooie games en ontwikkelingen die we in de toekomst kunnen verwachten. De mensen die ik gesproken heb waren allemaal vol enthousiasme en inspirerend. Volgend jaar wil ik er zeker weer bij zijn maar dan zorg ik ervoor dat ik alle dagen ga zodat ik iedereen kan bezoeken die er met passie voor hun, beginnende, bedrijf staan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.