In Saints Row IV: Gat Out of Hell werd ik meegenomen, naar zoals de titel al doet vermoeden, de hel! Lees snel verder hoe ik dit vurig uitstapje heb beleefd.

De serie Saints Row staat bekend om de vrijheid zoals je die ook kent in de GTA games. Maar in Saints Row is alles net even wat minder serieus. Je houdt ervan of niet. Het leuke van deze serie is, dat je het samen in co-op vorm kunt spelen met een vriend.

In het begin is Saints Row IV heel veel hetzelfde als ieder andere third-person action game. In het eerste uur ontwikkel je een hilarisch aanpasbare personage. Als snel zit je in het verhaal van de lineaire levels. Totdat er een buitenaardse invasie start. Het is zo absurd en grappig tegelijk dat je er echt wel om moet lachen. Al snel hierna ben je weer in de open wereld stad zoals je gewend bent…of uhh eigenlijk niet want overal op straat kom je buitenaarde wezens en ruimteschepen tegen. Eigenlijk wel een rare en vreemde ervaring. Natuurlijk is je taak al snel duidelijk: jij moet de stad redden van deze invasie buitenaardse wezens. Ik kreeg op een gegeven moment het gevoel dat ik een inFamous game aan het spelen was. Dit omdat je net als die games bevoegdheden krijgt tot super krachten, zoals super hard sprinten en heel ver springen.

Saints Row IV: Re-Elected_20150127204229

Uitbreiding
In de Saints Row IV standalone uitbreiding Gat Out of Hell wordt de hoofdpersoon ontvoerd door Satan. Je wordt meegesleurd naar een donkere stad vol met neonlichten en ook nog eens gevuld met zombies. Deze langzame rond wandelde zombies rijden zelfs rond in auto’s. De wereld in deze uitbreiding ziet er een beetje deprimerend uit, maar dat is natuurlijk niet zo gek want je zit immers in de hel!

Na de eerste paar minuten te hebben gespeeld beschik je al snel over superkrachten. Deze krachten zijn vergelijkbaar met de krachten uit Saints Row IV. Je kunt al vrij vlot in het begin mega ver springen en heel hard sprinten. Dit heeft in deze uitbreiding echt een ‘Hell’ thema vergeleken met het origineel. Buiten alle bijna overeenkomende krachten kunnen Gat en Kinzie (de hoofdpersonages) ook daadwerkelijk vliegen met behulp van een paar engelenvleugels, wat een leuke nieuwe dimensie toevoegt aan het verkennen van de Hel. Overal kun je grijpen naar eindeloze verzamelbare upgrade orbs, die er weer voor zorgen dat er nieuwe zijmissies vrij komen.

Na verloop van tijd beschik je over vele toffe krachten. Soms ben je misschien wel te sterk. Zodra je een bepaald aantal taken en missies hebt gedaan, zullen er meer cutscenes afspelen om het verhaal te bevorderen en nieuwe gevaren te introduceren. Na een flink aantal absurd gekke verhalende missies te hebben gespeeld, is het tijd om de aandacht te trekken van Satan. Dat is het patroon dat je volgt tot het laatste vuurgevecht met Satan.

Saints Row IV: Re-Elected_20150127204557

Conclusie
In Saints Row IV ben je een soort god met ongeloofwaardig veel te sterke krachten. Het rond vliegen in de hel blijft grappig om te doen. Maar helaas is het verhaal van Gat Out of Hell niet zoals Saints Row IV. Grafisch gezien valt de game niet in de categorie ‘Next-Gen’ en dat is best jammer. Tegenwoordig verwachten gamers een beter uitziende game dan dit. Je zult van deze game genieten als je hier jezelf overheen kan zetten en wel in bent voor een grappige game.

img_SR4_boxMirjam’s score

Gameplay: 7/10
Fun: 7/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 3/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.