Is het moment dan toch eindelijk daar? Heb ik een headset gevonden die langere tijd lekker zit voor brildragers? Ik testte de Turtle Beach Ear Force Recon 320 voor jullie.

Rood is niet echt mijn ding, maar ik bedenk mij net dat de Turtle Beach Ear Force Recon 320 best een leuk Valentijns cadeautje zou kunnen zijn. De headset is er alleen in de kleur zwart-rood. Wel kun je de speakerplaten verwisselen aan de zijkant om je headset zo meer te personaliseren. Hierin is veel keuze, maar daar hangt wel weer een prijskaartje aan. De 320 is een PC headset en heeft Dolby Surround 7.1.

gearview_turtlebeach320_2 gearview_turtlebeach320_3gearview_turtlebeach320_4

Het was nog even een gedoe met de kabels. Eigenlijk niet zozeer de kabels als wel het punt waar je ze in moet steken. De headset heeft twee poorten onderaan de oordoppen, maar er staat verder geen icoontje bij wat waar in moet. Call me stupid, ik had de verkeerde poort in het begin en begon al te klagen over het geluid. Gelukkig ging er, na even nadenken, een lampje branden en na het wisselen van poorten kreeg ik uiteindelijk het Dolby Surround 7.1 wat ik verwachtte.

gearview_turtlebeach320_8 gearview_turtlebeach320_7

De headset heeft twee hele zachte, grote oordoppen en ik kan voor het eerst melden dat deze headset voor langere tijd comfortabel zit voor brildragers. De kussentjes van de oordoppen zijn zeer zacht en je brilpoten verdwijnen er een beetje in, waardoor ze niet zo erg tegen je hoofd aangedrukt worden. Dankzij de grote van de oordoppen word het omgevingsgeluid prima weg gefilterd. Het geluid in game komt heel helder binnen en het is inderdaad een Dolby Surround beleving. De headset komt met een losse microfoon die zeer buigzaam is, oh en deze gaat dus in die andere poort. Ik was goed te verstaan en er zat weinig tot geen ruis in het geluid.

gearview_turtlebeach320_6 gearview_turtlebeach320_5

De Turtle Beach Ear Force Recon 320 komt met twee kabels. Een voor de PC, met USB-aansluiting. De andere kabel is voor op reis/mobiele apparaten (3.5 mm). De mobiele kabel heeft een ingebouwde microfoon in de kabel, deze gaat in de microfoonpoort. De kabel voor de PC heeft geen uitgebreide functies. Microfoon aan/uit en geluid harder of zachter.

gearview_turtlebeach320_10 gearview_turtlebeach320_9

Over het algemeen ben ik enthousiast over de Turtle Beach Ear Force Recon 320. Ik vind het jammer dat hij er alleen in het zwart-rood is, maar wel leuk dat je de speakerplaten kunt veranderen aan de zijkant. Ik mis wat meer functies aan de PC kabel en misschien was het handig om een microfoon en kabel icoontje onder de poorten van de headset te zetten. Het geluid dat de Ear Force Recon 320 overbrengt maakt gelukkig veel goed. Je kunt de Turtle Beach Ear Force Recon 320 onder andere hier kopen voor 84,99.

gearview_turtlebeach320_11 gearview_turtlebeach320_1

Specificaties op een rij:

* Dolby 7.1 Surround Sound: maak je games nog spannender met meer diepte, realisme en ruimtelijk effect.
* Eenvoudige Plug+Play USB-Setup via de USB aansluiting voor de PC of de 3,5 mm aansluiting op mobiele apparaten.
* Audio met volledig bereik: krachtige 50 mm neodymium speakers voor kristalheldere hoge en diepe lage tonen.
* Stil en comfortabel: uniek ontwerp om het oor voor optimale ruisonderdrukking en lange speelsessies.
* Geschikt voor meer dan alleen games: de Recon 320 is de perfecte keuze voor Skype, het streamen van video’s, muziek en meer.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.