Stel je wordt wakker en je herinnert je niets meer. In plaats van een fijn veilig bed is je omgeving een weerspiegeling van gruwelijkheden. Dat overkomt Michael in Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today.

Speciaal voor jullie dook ik alvast de duistere wereld in van Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today. In deze adventure game is het een taak voor jou om erachter te komen wie je bent en wat er in de wereld is gebeurt. Die wereld waar je in beland zal je doen denken aan beelden die je wellicht ooit hebt gezien tijdens geschiedenisles of aan verhalen die je opa of oma je vertelde. Nee, het is geen pretje om wakker te worden zonder verleden in de wereld van Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today.

img_Dead_Synchronisity06

img_Dead_Synchronisity08

In een adventure game zoals Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today is vooral het verhaal van de game ontzettend belangrijk. Uiteraard tellen aspecten als tekenstijl en muziek ook mee maar een goede adventure game is als een goed boek, je wilt net zolang doorspelen tot je het hele verhaal kent. Hoewel dit slechts een preview versie is en ze achter de schermen nog druk bezig zijn met het finetunen van de game zetten ze de sfeer goed neer in de game. De vrij abstracte tekenstijl geeft het allemaal een extra koud en oorlogszuchtig tintje.

img_Dead_Synchronisity02

img_Dead_Synchronisity05

Terwijl ik de naam Michael in mijn hoofd hoor echoën word ik wakker en zie ik een getergde man tegenover me staan. Ik besef me dat ik niet weet wie ik ben of wie die man is en bovenal waar ik ben?! De man verteld me dat hij me heeft gered van een gewisse dood en dat ik bij hem mag blijven. Hij adviseert me om niet teveel te praten met de andere kampbewoners. Je leest het goed kampbewoners en dan heb ik het niet over muzikale kampbewoners als Frans Bauer maar kampbewoners die proberen te overleven onder hevige militaire onderdrukking.

img_Dead_Synchronisity07

img_Dead_Synchronisity01

Terwijl je met deze bewoners praat kom je er langzaam achter dat er iets vreselijks is gebeurt in de wereld en dat er hierdoor mensen in een kamp terecht zijn gekomen. Maar in het kamp is het ook niet veilig want er heerst een vreselijke ziekte die ervoor kan zorgen dat jij tot de ‘Dissolved’ gaat horen. Er is echter een kleine hoop… Het schijnt dat er een vaccin is in de stad die je vanuit het kamp kan zien. Maar hoe kom je daar en hoe zeker is het dat er een vaccin is en wie is die priester in de stad waar ze het over hebben in het kamp. Dit is dus een verhaal om je tanden in te zetten en vraagt om opgelost te worden.

img_Dead_Synchronisity04

img_Dead_Synchronisity03

De hele game heeft een apocalyptisch sfeertje waarin een scheutje non-fiction en fiction bij elkaar zijn geschonken. De angst om zelf ziek te worden, het verlangen naar een betere wereld en het verlangen naar het vinden van antwoorden. In Dead Synchronicity: Tomorrow Comes Today ga jij op zoek naar antwoorden nog voordat de ziekte je te pakken krijgt. Je verzamelt verschillende voorwerpen en combineert deze of gebruikt ze in niet altijd voor de hand liggende puzzels. Als overlever moet je slim en doordacht zijn om erachter te komen waar de waarheid ligt. Je moet onderhandelen en keuzes maken in wie je wel en wie je niet vertrouwd. Ik kijk uit naar de volledige versie en ben bijzonder verrast door de combinatie van tekenstijl en verhaal. Het is tijd om voor te bereiden op een morgen die vandaag komt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.