De games die kans maken op zo’n felbegeerd gouden BAFTA Games Award 2015 zijn bekend. Lees hieronder wie de meeste kans maken op zo’n mooie schouwdecoratie.

De jaarlijkse British Academy Games Awards zal dit jaar op 12 maart gehouden worden. Maar liefst 51 games binnen 17 categorieen maken kans op een van de BAFTA awards.

De grootste kanshebber is Alien: Isolation met maar liefst 6 nominaties met op de voet gevolgd Far Cry 4 en Monument Valley met beide 5 nominaties. De games 80 Days, Destiny, Mario Kart 8 en ook Middle-Earth: Shadow of Mordor hebben 4 nominaties.

Alien: Isolation™_20141009165702

Middle-Earth: Shadow of Mordor, Dragon Age: Inquisition, Alien: Isolation, Monument Valley en Mario Kart 8 zijn allen genomineerd voor Best Game.

Voor de Performer Award zijn Adam Harrington voor zijn rol als Bigby Wolf in The Wolf Among Us, Ashley Johnson voor haar rol als Ellie in The Last of Us: Left Behind, charismatische acteur Kevin Spacey voor zijn rol als Jonathan Irons in Call of Duty: Advanced Warfare, Logan Cunningham voor de rol van Transistor in de gelijknamige game Transistor, Melissa Hutchinson voor haar rol als Clementine in The Walking Dead: Season 2 en last but not least Troy Baker voor zijn prestaties als Pagan Min in Far Cry 4.

img_CoD_AdvancedWarfare_KevinSpacey

In mijn opinie een van de betere acteurs Kevin Spacey schrijft met zijn nominatie geschiedenis. Hij is een van de eerste acteurs in de BAFTA geschiedenis die genomineerd is in alle drie categorieën film, televisie en games. Eerder is hij drie keer genomineerd geweest in de categorie film voor zijn rollen in LA Confidential, The Shipping News en American Beauty bij deze won hij de award. In de categorie televisie werd hij vorig jaar genomineerd voor zijn rol als producer van House of Cards.

Het is dit jaar ook voor het eerste dat acteur en komediant Rufus Hound de BAFTA Games Awards ceremonie gaat presenteren. Hiervoor deed Dara O’Brian de presentatie. De BAFTA Games Awards ceremonie wordt zoals eerder genoemd op 12 maart gehouden in de Tobacco Dock, London. Op diezelfde dag zal ook het EGX Rezzed festival in de Tobacco Dock, London van start gaan die tot 14 maart zal duren.

Wil je de volledige lijst zien van nominaties klik dan even op deze link. Uiteraard zitten wij op 12 maart klaar om verslag te doen van de BAFTA Games Awards.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.