Altijd als ik op vakantie ga, dan kan ik mijn werkzaamheden maar moeilijk loslaten. Ik heb daardoor toch, toen ik de afgelopen twee weken op vakantie was in Zuid-Afrika, wat Geek Kiekjes geschoten. In Zuid-Afrika wordt namelijk ook gegamed, maar wel op andere wijze dan in Nederland.

Niet dat er hele andere games verschijnen, maar de games zijn wel erg duur. Ik heb Dragon Age: Inquisition in de plaatselijke ‘BT Games’-winkel zien liggen voor een Rand-equivalent van 80 euro (!). Nu is dat natuurlijk sowieso een vrij belachelijk hoge prijs, maar helemaal als je je bedenkt hoeveel armoede en lage salarissen er in dat land zijn. Sowieso zijn kledingstukken en andere ‘luxe’-producten relatief erg duur in vergelijking met het minimum loon, maar games lijken daarbij wel een soort kaviaar.

Toch kon ik daar op mijn manier ook een slaatje uit slaan. Ik heb jullie immers laten weten dat ik op Amiibo aan het jagen ben, en dan in het speciaal de Wii Fit Trainer. In Zuid-Afrika liep ik een muziekwinkel in die zich het beste doet vergelijken met het vroegere Free Record Shop, en daar lagen stapels met Amiibo: 2 keer de Wii Fit Trainer, 3 keer Little Mac en zelfs nog een Villager. Altijd lastig om op zo’n moment niet meteen alles te kopen en in Nederland op Marktplaats te zetten, maar dat vond ik niet zo netjes. Bovendien liet de ruimte in mijn koffer dat gelukkig niet toe.

Dat gamen iets is dat waarschijnlijk meer voor de elite is, werd ook duidelijk toen we in een mall waren van Amerikaanse proporties. Daar, op de bovenste verdieping naast de bioscoop, stond namelijk een arcadehal. Dat is uiteraard een hele goede manier om toch van games te genieten, ook al kun je ze zelf niet bekostigen. Ik heb in mijn leven nog nooit zo’ n grote arcadehal gezien. Heel bijzonder om daar eens rond te kijken.

Sowieso is Zuid-Afrika de ideale plek om rond te kijken. Wat een prachtige natuur, grappige beesten en heerlijk eten heb je daar. Het is jammer dat ik niet bij een gamertje thuis ben geweest om te komen kijken hoe gamen South African Style verloopt, want dat is een van de weinig dingen, die ik niet in dit land heb gezien.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.