De wereld van Dragon Age: Inquisition is groot en ik ga jullie de komende tijd meenemen in de Dragon Age: Inquisition blog. Ontdek de geheimen en leer de game en mijn personages kennen.

Het leuke binnen Dragon Age: Inquisition is dat je te maken krijgt met heel veel verschillende personages, letterlijk en figuurlijk. Naast dat je jezelf helemaal vorm kan geven, uiterlijk maar ook innerlijk, krijg je ook te maken met personages binnen de wereld die je wel of niet leuk gaat vinden. Laten we eerst maar met onszelf beginnen.

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages06

Jadzia the Qunari
Toen ik koos voor een Qunari wist ik dat ze een outcast zou zijn binnen de wereld van Dragon Age: Inquisition. De personages binnen de game zouden mijn argwanend aankijken en wellicht bang voor me zijn. Nu zat ik echt in een tweestrijd toen ik de game voor het eerst opstartte. Zal ik de personages geven wat ze verwachten? Ga ik echt gemeen zijn, personages afstoten, bang maken en ervoor zorgen dat ik de verwachtingen daarmee waar maak? Of ga ik ervoor zorgen dat de personages binnen de game achter hun oren krabben? Ga ik ervoor zorgen dat mensen inzien dat het uiterlijk vertoon niet bepaalt hoe iemand innerlijk is? Wie mij een beetje kent, weet dat ik het heerlijk vind om mensen aan het denken te zetten. Al vanaf de pubertijd zag ik er anders uit dan anderen en soms maakte ik daar gretig gebruik van in de positieve en soms negatieve zin. Ik koos dus voor het laatste en zorgde ervoor dat mijn Qunari Jadzia altijd begripvol de vragen van de verschillende personages beantwoorde. Dit tot grote ergernis van sommige personages binnen de game want, ze werden zo min of meer gedwongen mij aardig te gaan vinden. – Gna Gna Gna –

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages08

Apart stel
Binnen Dragon Age: Inquisition ga je heel veel verschillende personages tegen komen. Als eerst maak je kennis met Cassandra en ook zij behandelde me eerst met een beetje argwaan en terughoudendheid. Gelukkig wist ik al vrij snel haar steun en vertrouwen te winnen en werd ze een van mijn vaste leden binnen de Inquisition-crew. Nog een oude bekende was Varric de dwerg die altijd zijn woordje klaar heeft staan en die altijd overhoop ligt met Cassandra. In mijn wildste fantasie komen die twee ooit nog bij elkaar en worden ze verliefd en gaan ze verder als een heerlijk oud kibbelend stel, tot in de einde van hun digitale dagen. Een van mijn favoriete personages binnen de game is Sera. Ik ontmoet haar in de Franse stad Val Royeaux waar ze mijn leven red. Ze is een heerlijk open en brutaal meisje die altijd bijdehante opmerkingen maakt. Maar ja, de gezegde is niet voor niets beter bijdehand dan bijdevoet want, dan moet je bukken! Ik ben echt gesteld op haar en lig ook bij vele dialogen in een deuk om haar gevatheid. Er is helaas ook een personage binnen de game die ik niet echt mag. Dat is Solas de mage. Wat ik ook doe, hij blijft argwanend naar me en hoewel hij goed mee vecht, vind ik hem lui en kan ik hem steeds minder waarderen. Toch durf ik hem niet de Inquisition uit te knikkeren omdat ik verwacht dat hij toch ergens handig voor is.

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages04

Binding met de personages
Zoals je in mijn vorige alinea kon lezen, fantaseer ik erover dat Cassandra en Varric ooit een getrouwd stelletje zullen zijn. Hoewel ik deze twee niet kan koppelen binnen de game, kan ik wel mijn eigen personage koppelen aan een personage binnen de game. Ja, je leest het goed! Je kan jouw personage verliefd laten worden op een ander. Wat ik hierin nog wel het leukste vind is dat er binnen de game geen grenzen zijn. Je mag gewoon verliefd worden op wie je wilt, man, vrouw, Qunari, Dwerg, Elf, Mens. Omdat ik erg gesteld ben geraakt op Sera kies ik er dus voor dat mijn Qunari Jadzia, een romantische band op bouwt met haar. Zo staat er een sterk en leuk girlpower koppel aan het front bij de Inquisition!

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages09

Verschillen
Je kunt zelf kiezen wie je wel of niet bij je Inquisition kan betrekken en zo ook keuzes maken wie je wel of niet te vriend houd. Dit zorgt ervoor dat iedere gameplay anders is en dat je de game dus ook vaker dan een keer kan spelen. Op dit moment speel ik de game erg lief en probeer ik een zo harmonieus mogelijke wereld te creëren. Een soort ‘make love not war’ wereld en het begint me aardig te lukken. Om jullie ook een kijkje te geven hoe de wereld door de ogen van mijn vriend gespeeld wordt zal hij hieronder zijn ervaringen, ergernissen en mooie herinneringen binnen de game met jullie delen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een ontzettende hekel aan Sera en gaat hij al snel banden aan met anderen dan mij binnen de game.

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages02

Thorak de Dalish Elf
Ik heb ervoor gekozen om de Inquisition te laten leiden door een personage van twijfelachtige afkomst binnen de wereld van Dragon Age: Inquisition, namelijk een Dalish Elf. Mijn personage binnen de game heeft dan wel weer een minder Elf-achtige naam, namelijk Thorak.

Zoals bij iedere Bioware-game die ik speel, kies ik ervoor om als een goed en aardig persoon te spelen. De keuzes die ik maak laat ik ook definitief, ondanks dat ik er soms spijt van kan krijgen als ik de gevolgen van deze keuzes ervaar. Toch vindt ik dit de leukste manier om een Bioware-game te ervaren.

Mijn Dalish Elf heeft zich gespecialiseerd in two-handed combat, dit houd in dat ik altijd met een zwaard en schild rondloop in de meest Evil-armors die ik kan vinden, lekker het tegenovergestelde van de personaliteit van mijn karakter.

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages03

Mijn Inquisition als Thorak
Zoals je in de blogs van Sam kon lezen is de Cast -je team- weer erg divers, zoals we dat gewend zijn van de Dragon Age-serie. Er zijn personages uit alle uithoeken van Thedas te vinden en allemaal hebben ze hun eigen persoonlijke voorkeuren. Zelf heb ik echt een voorkeur-team om mee te gaan strijden. Zo ben ik bijna altijd op pad met Cassandra (die ik ook heb gekozen als Love-interest), haar wissel ik wel eens af met de man van weinig woorden: Blackwall. Deze Grey-warden (bekend uit de Dragon Age: Origins) is echt een geweldige personage die je veel kan vertellen over de vele oorlogen die Thedas gekend heeft. Dit is een aspect binnen de game die ik belangrijk vind, ik ben dol op de Lore binnen de Dragon Age games. Verder heb ik altijd mijn trouwe lange-afstands kameraad Varric bij me en is de Mage Vivienne ook altijd erg handig met haar Ice-Magic. Personages zoals Sera die Sam wel helemaal geweldig vindt, mag ik echt totaal niet. Dit laat ik dan als Thorak ook duidelijk blijken aan Sera en inmiddels krijg ik bij ieder gesprek de optie om haar uit de Inquisition te zetten en telkens is daar dan toch weer die twijfel.

img_DragonAgeInquisitionBlog_Personages01

Afscheid
Voor nu was dit mijn laatste blog over mijn avonturen als de Qunari Jadzia binnen Dragon Age: Inquisition. Ik hoop dat jullie hebben genoten van de stukjes en dat jullie hierdoor meer te weten zijn gekomen over de immens grote game Dragon Age: Inquisition. Dankzij mijn vriend Michael hebben jullie ook kunnen lezen dat iedereen Dragon Age: Inquisition anders kan ervaren. Terwijl de een vooral speelt vanwege de omgeving, kan de ander spelen vanwege het verhaal. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen de game. Binnenkort zal mijn review over Dragon Age: Inquisition verschijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.