Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Natural Threat 2.

Moeder natuur kan wreed zijn en na de verschrikkingen in Natural Threat zijn de gruwelijke planten weer terug in Natural Threat 2. Toen ik dit spel zag verschijnen wou ik het meteen proberen. Ik vond het vorige deel namelijk prachtig en wist zeker dat ook dit deel mij niet teleur zou stellen. Dit keer spelen we als de moeder van Lily, die vandaag jarig is. Terwijl je met de voorbereidingen voor haar verjaardag bezig bent brengt Lily’s vader haar naar school. Er gebeurt echter iets raars: de plant in de vensterbank is helemaal overwoekerd door een doornachtige plant. De plant is dwars door het raam naar binnen gekomen. Wanneer je het wil verwijderen wordt je geprikt door een doorn en wordt alles wazig, er verschijnt een vreemde vrouw bij het raam en daarna verlies je je bewustzijn.

img_natural_thread_2_1

Eenmaal wakker ziet jouw keuken er heel anders uit: alles is helemaal overwoekerd! De hele stad blijkt verorberd te zijn door de kwaadaardige planten. Mensen zijn vermist of overleden en Lily en haar vader zijn spoorloos. Het is aan jou om in deze enge situatie op zoek te gaan naar je dochter en man. In de overwoekerde stad die zowel prachtig als afschrikwekkend is moet je op zoek naar handig gereedschap terwijl je je een weg naar de school van Lily baant. De zoeklocaties waar je op zoek moet naar de voorwerpen die op een lijstje staan zijn niet erg moeilijk te vinden. Wat je met alle voorwerpen in je inventaris moet doen is een lastigere klus. Je moet soms de voorwerpen precies goed op elkaar gebruiken, anders werkt het niet. Niet erg prettig als je zeker weet waar je een voorwerp moet gebruiken maar je je klikt telkens net niet op de juiste plek.

img_natural_thread_2_2

Tussendoor kom je ook diverse minigames tegen. De puzzels variëren een beetje in moeilijkheid, maar zijn goed te doen. Hoewel het een leuke afwisseling is blijft de verhaallijn het mooiste aan dit spel. De gruwelijke gebeurtenissen trekken je dieper de verhaallijn in en laten je afvragen hoe het is met Lily en haar vader en wie die vreemde vrouw toch is die je steeds tegen blijft komen. Het spel zit grafisch ook mooi in elkaar, al had ik gehoopt dat de cutscènes wat scherper zouden zijn. Die zijn soms wat wazig waardoor je je net niet helemaal kunt verliezen in het spannende verhaal. Gelukkig zit het verhaal weer geweldig in elkaar, en daar gaat het bij Natural Threat echt om. Ik heb het spel gekozen om de moordlustige planten, dus dan verwacht je een goede verhaallijn toch?

img_natural_thread_2_3

[b]Conclusie:[/b]
Hoewel Natural Threat 2 een aantal schoonheidsfoutjes bevat, waaronder de af en toe wazige cutscènes en het moeilijk klikken op voorwerpen, is ook dit deel het spelen wel waard! De gruwelijke spannende verhaallijn trekt je mee in het doemscenario waar kwaadaardige planten mensen vermoorden en de stad ontwrichten. Laat je helemaal meeslepen met dit prachtige spel en zoek Lily en haar vader in de gevaarlijke enge stad.

Natural Threat 2 is op [url=http://www.denda.com/store/product/10000164-natural-threat-2] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Deel één nog niet gespeeld? In de Casual Friday van [url=http://www.female-gamers.nl/2012/11/casual-friday-natural-threat/]Natural Threat – Omnious shores[/url] lees je precies waar die over gaat en waar je deze kunt vinden! Ook [url=http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.