Dit jaar, ter eren van de 100-jarige herdenking, kunnen spelers het kerstbestand van de Eerste Wereldoorlog ervaren in Verdun. In 1914 vond het ‘kerstbestand’ plaats aan het Westfront.

Vanaf vandaag t/m 25 december kunnen spelers dit opmerkelijke evenement vanuit eerste hand ervaren in Verdun. Spelers kunnen onder andere sneeuwbalgevechten en voetbalwedstrijden houden. Daarnaast zijn er Verdun kerstpakketten te winnen met competities via onze social media kanalen.

Na maanden van hevige gevechten met vele slachtoffers aan beide zijdes, gebeurde er tijdens de kerst periode in 1914 iets opmerkelijks. Beide kampen legde hun wapens neer om samen kerst te vieren, het zogenoemde kerstbestand. De Duitsers, Fransen en Britse soldaten brachten elkaar kerst wensen over, deelden cadeaus en zongen kerst liederen. Men spreekt zelfs van georganiseerde voetbalwedstrijden. Ter gedachtenis aan deze unieke vredelievende gebeurtenis hebben de ontwikkelaars van Verdun het kerstbestand geïntegreerd in de game. De spelers leggen tussen 18 en 25 december hun wapens neer om kerst wensen uit te wisselen, sneeuwballen te gooien en voetbalwedstrijden te houden.

Tijdens dit in-game kerstbestand kunnen spelers meedoen aan competities om kerstpakketten van Verdun te winnen. In deze pakketten zit o.a. een loopgraven boekje, een authentieke fluit uit de loopgraven en andere verassingen. Hieronder de competities waar prijzen mee te winnen zijn:
– 19 december; een YouTube Kerst video wedstrijd voor de beste video van dit event
– 20 december; een Steam Hub screenshot competitie voor de leukste screenshot van het Verdun kerstbestand
– 21 december; een Twitch TV giveaway voor de Verdun streamers
– 22 december; een Twitter competitie voor de best passende zin uit een kerstlied @VerdunGame
– 23 december; een Facebook kerstkaart competitie voor de leukste Verdun kerst wenskaart.

Inzendingen kunnen tot 24 december 10.00u (GMT-5), op 25 December maken we de winnaars bekend.

Naast deze speciale gebeurtenis is het ook een periode vol cadeaus. Daarom is Verdun tijdens het kerstbestand te koop met 40% Steam Sale korting, dit geldt ook voor het 4-pack.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.