Vtech brengt veel verschillend speelgoed op de markt, vrolijke kleuren en her en der een technisch snufje. Zo ook de Storio 3 (opvolger van de Storio 2) die we onder de loep hebben genomen. Is hij het waard om op verlanglijstjes te zetten?

Wat meteen opvalt is dat er een tal van mogelijkheden zijn. Je maakt per kind een profiel aan en kan dit als ouders zijnde monitoren via de PC. Door de vrolijke kleuren spreekt het kinderen zeker aan. De Storio 3S heeft een leeftijdsgrens van 3 tot 9 jaar. Dat is best uiteenlopend gezien veel speelgoed een minder grote leeftijdsgrens heeft. Daar is dus goed over nagedacht want als je kleintje 3 jaar oud is kan het al aan de slag met de Storio 3S en tot aan de leeftijd van 9, misschien zelfs wel langer nog doorspelen.

img_Storio3s_01

Voor elke leeftijd is er wel een selectie aan spellen, muziek en filmpjes te vinden. De tablet met een 5 inch scherm bevat ook een camera waar je kleine dus leuk foto’s mee kan maken en bewerken. Zo kunnen ze lekker creatief aan de slag, maar leren ze ook spelenderwijs logisch te denken, opdrachten (in spellen) uit te voeren en problemen op te lossen.

img_Storio3s_02

Dat brengt ook meteen de variatie in de apps die erop staan en eventueel te downloaden zijn. Er staan standaard 18 verschillende apps op de tablet en je krijgt ook de mogelijkheid om er twee gratis te downloaden. Dat vond ik wel handig, want de meeste apps die op de Storio staan vond ik mijn dochter nog niet heel handig omdat ze er nog te jong voor is. Ik ben dus verder gaan kijken naar apps die meer bij haar leeftijd passen.

img_Storio3s_04

Deze apps zijn er voor verschillende leeftijden en bieden een ruim assortiment aan mogelijkheden. Ze zijn leuk maar ook weer leerzaam en door het aanbod voor verschillende leeftijden kunnen kids er wel een jaar of 5 van genieten. Een nadeel is wel dat deze apps geld kosten. Je bent gemiddeld zo’n twee euro per app kwijt. Naast dat deze Storio ruim 100 euro kost kan dit toch een flinke duit gaan kosten. Aan de andere kant zijn er genoeg momenten om je kind op een nieuwe app te trakteren als ze iets gehaald hebben als een diploma.

img_Storio3s_03

Het is fijn dat je als ouders zijnde ook de boel een beetje in de gaten kan houden en het in de hand hebt als het gaat om de apps downloaden en installeren. Het werkt via een programma die je op de PC moet installeren en al snel word duidelijk hoe groot het aanbod is van de apps en wat deze kosten. Ook handig om te zoeken op leeftijd en wat voor type apps je zoekt. Leuk om te weten is dat je via het Wi-Fi met je kind(eren) kan communiceren, het maakt dan niet uit waar iedereen zich bevindt.

Is hij de moeite waard? Ik vind van wel. Juist omdat hij jaren mee kan en eigenlijk meegroeit in het aanbod van apps in bepaalde leeftijdsfasen kan je er een tijd plezier aan beleven. Omdat het aanbod van de apps zo breed is zou je er inderdaad vanaf een derde jaar tot en met het negende jaar toch wel zoet mee zijn. Hij kost wel rond de 119,00 euro.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.