Het einde van het jaar nadert en dan ontkomt zelfs de Female Asking Questions er niet aan terug te kijken op 2014. Vorige week hadden we het al over de meest memorabele dingen die in de gamebizz gebeurden dit jaar, maar deze keer gaan we voor een positieve noot. De dames wordt gevraagd wat hun game van het jaar is.

Artikel_FAQ_Heather

Ik zit te twijfelen tussen Titanfall en Mario Kart 8. Beide games die ik vrij regelmatig gespeeld heb en nog steeds speel dit jaar. Hoewel ik Bayonetta 2 ook erg tof vond, heb ik deze een keer gespeeld en daarna niet meer. Ik ga denk ik uiteindelijk toch voor Titanfall als mijn game van het jaar. Ik ben altijd al groot fan van Unreal Tournament geweest en hoewel Titanfall iets minder snel speelt, deed de game mij hier aan denken. Ook heb ik wat nieuwe vrienden in de game gemaakt. Ik vind de mappen erg tof en wie wil er nou niet ook nog de strijd met elkaar aan gaan in grote Titan robots?! Je moet wel van shooters houden. Hoewel de laadtijden en de wachttijden niet altijd super zijn is het de eerste shooter in lange tijd waar ik erg enthousiast over ben.

Artikel_FAQ_Celine

Mijn game van 2014 was zonder te twijfelen The Sims 4. Menig Sims fan heeft hier een lange tijd op zitten wachten. Het huizen bouwen, inrichten, kamers en kavels online delen. De gameplay is makkelijker en alles gaat vrij soepel. Ook heeft EA goed naar de consument geluisterd om de zwembaden terug te voegen in de Sims 4.  Voor mij is de Sims 4 zeker de game van 2014.

Artikel_FAQ_Sam

Dit jaar zijn er veel games uitgekomen waar ik enorm blij van werd. Omdat ik zowel op de PC als op mijn Xbox One speel ga ik er twee kiezen, zelfs dan is het nog lastig. Hoewel ik enorm benieuwd was naar de nieuwe Sims 4 en ik afgelopen week ook erg blij werd van de aankondiging van de eerste uitbreiding is dit niet mijn game van het jaar, ondanks de hele andere vorm van gameplay en levendigere wereld. Voor de PC zit ik in een tweestrijd tussen World of Warcraft: Warlords of Draenor en Dragon Age: Inquisition.

Allebei de games zorgen er bij mij voor dat ik de tijd vergeet en me helemaal verdiep in een andere wereld. Bij Warlords of Draenor heb ik het gevoel eindelijk weer een echte uitbreiding te hebben waarvoor ik mijn subscription heb verlengd en bij Dragon Age: Inquisition weet ik gewoon dat ik het spel nog vele malen vaker ga spelen. Omdat je voor de laatste game geen subscription nodig hebt en je veel uren erin kan stoppen kies ik voor mijn PC game van het jaar Dragon Age: Inquisition. De wereld ziet er prachtig uit er zijn veel mogelijkheden en de karakters zijn goed uitgebouwd. Dan nu nog een Xbox One game en ook hier twijfel ik tussen een aantal games.

Stick it to the man vond ik bijvoorbeeld een hele leuke en grappige game alleen duurde veel te kort. Shadow of Mordor vond ik fantastisch uitgewerkt, GTA V is gewoon geweldig om te spelen met heel veel uren plezier en in Destiny heb ik eindelijk leren schieten. Maar toch kies ik voor Forza: Horizon 2, deze game heeft ervoor gezorgd dat ik racegames weer leuk vind om te doen. De wereld is mooi uitgewerkt en er zijn enorm veel auto’s om uit te kiezen. Het leukste vind ik nog wel dat de besturing van de auto’s erg realistisch aandoen, een tour met een Volkswagen busje duurt echt veel langer dan met een Lamborghini. Er zijn veel missies om te doen en je vrienden uitdagen. Dus kortom PC game van het jaar: Dragon Age: Inquisition en Xbox One game van het jaar: Forza: Horizon 2.

Artikel_FAQ_Mirjam

Wat is de game voor mij van het afgelopen jaar? Er zijn zoveel games die ik heb gespeeld. Veel games waar ik veel tijd in heb gestoken. Een goede game is voor mij eentje met diepgang, een goed verhaal en natuurlijk een goede replay waarde. Dan moet ik toch echt wel Grand Theft Auto V kiezen. Deze game had ik al eens uitgespeeld op de PlayStation 3. Nu speel ik de game nogmaals op de PlayStation 4. Wat een game en wat een eindeloze mogelijkheden! Er zijn natuurlijk nog veel meer goede games geweest in 2014, jammer dat ik er maar eentje mag opnoemen…

Artikel_FAQ_Didi

Een heel jaar terug denken dat is toch altijd wel lastig. In eerste instantie dacht ik gelijk aan Trials Fusion, van deze game heb ik toch wel heel veel uurtjes plezier gehad. De competitieve kant van de game is zeer verslavend, vooral als je vrienden je high score steeds blijven verbeteren. Er is echter één game die mij sinds de laatste paar weken pas echt heeft gegrepen en waar nu al meer uurtjes in zitten dan in Trials Fusion. Dan heb ik het over Destiny. Een hele tijd schoof ik de game voor mij uit. Ik vertelde mijzelf steeds dat ik er later aan zou beginnen want nu is iedereen toch al level 30. Inmiddels ben ik er twee weken in bezig en volledig verslaafd aan mijn level 27 hunter. Dus ik ga nu snel de laatste uurtjes van dit jaar gebruiken om level 30 te halen in deze super game.

 

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.