Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Kerstual Friday bespreek ik het time-management spel New Yankee in Santas Service.

Terwijl wij al onze kerstplannen al hebben gemaakt heeft is de Kerstman in grote problemen gekomen. Mary en Johnny waren op avontuur toen Mary besloot een toverspreuk uit te spreken die ze thuis zou brengen. Helaas ging dat niet goed en belandden ze bij de Kerstman. De rendieren schrokken gigantisch en zijn er vandoor gegaan. Tijd voor ons om de elfen te helpen en de rendieren terug te halen, voordat al onze kerstplannen in het water vallen! De elfen hebben een leider nodig om ze te vertellen wat ze moeten doen, dus jij zal strategisch te werk moeten gaan.

img_new_yankee_santas_service_1

Om de rendieren te redden zal je ze weer rustig moeten krijgen. Dit kan door ze meerdere malen te voeren waardoor ze zich weer gerustgesteld voelen. Je moet dus de elfen op pad sturen om voer te zoeken. Helaas zal de weg vaak versperd worden door takken, rotsen of zelfs betoverde enge sneeuwpoppen! Van alle taken die de elfen moeten uitvoeren krijgen ze honger, dus je zult veel voedsel nodig zijn. Door meer huizen te bouwen krijg je meer elfen om je te helpen, maar dit kost veel hout wat je eerst moet verzamelen. Rotsen verwijderen kost goud en hierdoor zal je ook hierop moeten letten. Snap je al hoe snel dit spel hectisch en moeilijk kan worden? Met heuse doolhoven waar elfen gevangen in zitten en veel dreigend gevaar is het erg lastig om alle levels binnen de tijd te voltooien.

img_new_yankee_santas_service_2

Gelukkig helpt Mary nog mee: zij kan met diverse toverspreuken jou helpen. Ondanks dat ze niet eens haar en Johnny naar huis kan teleporteren, kan ze wel bomen laten groeien, de gewassen versneld laten groeien en zelfs enge sneeuwpoppen wegjagen. Het nadeel is dat je eerst bij het juiste altaar moet komen, wat vaak op een moeilijke plek ligt met versperringen ervoor. Als je eenmaal bij het altaar bent heb je ook nog mana nodig om spreuken uit te voeren. Mana ligt soms verspreid in flesjes maar is vooral in speciale putten te vinden. Terwijl hele hordes sneeuwpoppen, yeti’s en ijsheksen jouw elfen en de rendieren bedreigen, moet je dus op zoek naar mana, voedsel, hout, goud en versperringen verwijderen, bruggen bouwen en nog veel meer. Kan jij de elfen op de juiste momenten de juiste taken laten uitvoeren? Red jij rendieren zodat onze kerstplannen gewoon door kunnen gaan?

img_new_yankee_santas_service_3

[b]Conclusie:[/b]
New Yankee in Santas Service is een prachtig spel voor de kerstdagen, en een echte aanrader! Ik moet zeggen dat ik dit een van de mooiste time-management spelletjes vind die ik ooit heb gespeeld. Met volop kerstelfen, rendieren, sneeuwpoppen en overal sneeuw vergeten we even dat er hier in Nederland niet eens sneeuw ligt. Het spel zit vol met uitdagingen en spanning door de razendsnelle strategieën die je moet plannen, gevaren die op de loer liggen en de tijd die blijft wegtikken. Met snel denkwerk, een goede strategie en veel leiderschap kan jij de elfen de juiste instructies geven. Laten we samen de Kerstman helpen en de rendieren zoeken en terugbrengen!

New Yankee in Santas Service is op [url=http://www.denda.com/store/product/10000161-new-yankee-in-santas-service] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/time-management-spelletjes] voor meer time-management spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.