Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het zoek en vind spel Temple of Life – The Legend of the Four Elements Collector’s Edition.

De geschiedenis van Egypte en zijn farao’s zit vol met geheimen. Piramides bevatten zoveel gangen dat het moeilijk is om alles te onderzoeken en alle ruimtes te verkennen. Misschien is dat de reden waarom wij moderne mensen zo graag willen geloven in geheime kamers en oude vloeken. Wanneer de archeologische professor en Jane bij de tombe van Toetanchamon komen ontdekken ze dat de farao meer geheimen met zich meedroeg dan gedacht. Nadat de professor in een val terecht komt moet Jane hem bevrijden en een mysterieus artefact vinden. Bij deze gevaarlijke opdracht heeft ze jouw hulp nodig.

img_temple_of_life_legend_of_the_four_elements_3

Wat meteen in het begin al opvalt is dat het spel je niet te veel leid. In sommige spellen word aangegeven waar je heen moet of moet je eerst een bepaalde locatie voltooien voordat je verder kunt. Maar in deze game krijg je niet veel hulp en zal je soms lang zoeken op locaties waar niets meer te vinden valt. Dit lijkt vervelend, maar brengt juist de uitdaging in de game. Als de game merkt dat je wat lang bij een locatie zoekt krijg je juist geen hint, maar kan het gebeuren dat er een vijand in beeld komt die je snel neer moet schieten voor punten.

img_temple_of_life_legend_of_the_four_elements_2

Tijdens de game zal je ook vele puzzels tegenkomen. Deze puzzels verschillen in moeilijkheid, waarbij je zelden uitleg krijgt. Er is gelukkig wel een mogelijkheid de puzzel over te slaan. De hints in de game helpen ook niet echt mee. Ze laten alleen zien waar een handeling of puzzel is, maar waar bepaalde voorwerpen liggen die je nodig bent laten ze niet zien. Dit spel is dus voornamelijk voor de wat gevorderde puzzelaars. In de Collector’s Edition krijg je naast het spel zelf vele extra’s. De spelgids is makkelijk bij de moeilijke stukken van het spel, en het bonushoofdstuk is een prachtige aanvulling op het verhaal. Verder krijg je wallpapers, screensavers, conceptart en muziek uit de game om van te genieten.

img_temple_of_life_legend_of_the_four_elements_1

[b]Conclusie:[/b]
Temple of Light – The Legend of the Four Elements Collector’s Edition is een zoek en vind spel met een iets hoger moeilijkheidsniveau. Ideaal dus voor de wat gevorderde puzzelaars. Het verhaal is interessant en mysterieus en het bonushoofdstuk geeft meer diepgang in het verhaal. Met de vele puzzels zal je nog even zoet zijn, vooral als je de bijgeleverde spelgids niet gebruikt. Ben jij klaar voor een avontuur naar Egypte, en ben jij niet bang voor eeuwenoude vloeken? Probeer dan met de professor en Jane de tombe te onderzoeken!

Temple of Light – The Legend of the Four Elements Collector’s Edition is op [url=http://www.denda.com/store/product/10850003-temple-of-life-the-legend-of-the-four-elements-collector-s-edition] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €19,99 zelf kopen. Ook [url=http://www.denda.com/store/zoek-en-vind-spelletjes] voor meer zoek en vind spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.