Het is weer vrijdag de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het drie-op-een-rij spel Call of Atlantis – Treasures of Poseidon.

We kennen allemaal de legende van Atlantis wel, de stad die in de zee zonk. In Call of Atlantis – Treasures of Poseidon ga je proberen de stad te redden van de zeebodem. Poseidon werd niet meer aanbeden door de bewoners en besloot daarom de speciale kristallen te verwijderen die de stad beschermden. Het is aan jou om de kristallen terug te halen uit verschillende legendarische steden zoals Rome, Babylon en landen zoals Griekenland en Egypte.

img_call_of_atlantis_treasures_of_poseidon_1

Deze drie-op-een-rij is lekker relaxed. Wel met een tijdslimiet maar deze is niet al te snel voorbij. Ieder level heeft een voorwerp wat kapot is en waarvan je de onderdelen naar beneden moet spelen op het bord. Dit doe je door combinaties met de tegels onder het onderdeel te maken. Helaas zijn de voorwerpen vaak maar in een paar stukjes gebroken en heb je al gauw de stukjes onder in beeld zodat je het level voltooid hebt. Met de boosts die je vrij kunt spelen door combinaties van vier of meer te maken of een bom naar onderen te spelen heb je deze onderdelen echter nog sneller naar beneden. Hoewel de levels steeds moeilijker worden naarmate het spel vordert zijn ze voor een doorgewinterde casual gamer toch vrij simpel door te spelen. Hoeft het van jou niet allemaal te moeilijk te zijn? Dan is dit een ideaal spel om rustig mee bezig te gaan.

img_call_of_atlantis_treasures_of_poseidon_2

Tussen de levels door zijn er nog bonuslevels, waar je voornamelijk op zoek gaat naar kapotte voorwerpen in tempels. Dit zijn erg veel stukjes en hoewel ze makkelijk te vinden lijken, zijn vaak de laatste paar lastig te vinden. Wanneer je alle levels bij een stad of land hebt voltooid moet je de gevonden voorwerpen nog plaatsen in de tempels. Als je het juiste voorwerp bij de juiste plek hebt gevonden krijg je het kristal. Het kristal zal alleen in veel kleine stukjes versplinteren die je ook allemaal op moet zoeken. Het heeft dus deels ook wat weg van een zoek-en-vind game. Bij iedere stad of bij ieder land krijg je een korte inleiding, niet echt historisch getrouw maar wel vermakelijk.

img_call_of_atlantis_treasures_of_poseidon_3

[b]Conclusie:[/b]
Ben je toe aan een rustig avondje op de bank met een casual game? Dan kan Call of Atlantis wel eens wat voor jou zijn. De tijdsdruk is niet te hoog, de levels zijn niet belachelijk lang en tussendoor zijn er zoek-en-vind minigames voor de afwisseling. De boosts die je kan verdienen tijdens levels ben je niet echt nodig maar zijn ideaal voor die lastige hoekjes waar je maar geen tegels weg weet te spelen. Vind alle kristallen van Poseidon, red Atlantis en leer ondertussen interessante feitjes over de goden!

Call of Atlantis – Treasures of Poseidon is op [url=http://www.denda.com/store/product/10090042-call-of-atlantis-treasures-of-poseidon] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €6,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/3-op-een-rij-spelletjes] voor meer 3 op een rij spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.