Onlangs heb ik me gestort op een nieuwe game voor mijn iPad genaamd The Oregan Trail: Settler. Je herleeft het Wilde Westen en bouwt vanaf niets een goedlopend dorp of zelfs een stadje.

img_theoregantrail1

Op 8 oktober is deze game uitgekomen voor zowel iOS (iPhone en iPad) als voor Android toestellen of tablets en is gebaseerd op de Discovery Channel serie Gold Rush. In de tv-serie zijn ze alleen op zoek naar goud, hier doe je iets meer en ga je terug in de tijd naar het Wilde Westen.

img_theoregantrail2

Je start met een mannelijk of vrouwelijk karakter en staat ineens op een stukje land waar je jouw droomstad kan gaan bouwen. Je maakt gebruik van geld, hout, voedsel en energie om te bouwen, geld op te halen of dieren eten te geven. Ook staan er een aantal karakters midden in je dorp (NPC’S) die je opdrachten geven om je kleine dorpje uit te breiden met nieuwe gebouwen om bijvoorbeeld je populatie te laten groeien.

img_theoregantrail3

Het geld verzamel je door het bij huizen en winkels op te halen, hout door bomen te kappen en voedsel krijg je door te gaan vissen en het afschieten van wilde dieren. Niet geheel diervriendelijk maar ook in het Wilde Westen moet gegeten worden… Uiteindelijk bouw je je kleine dorpje uit en verschijnen er steeds meer NPC’s die je opdrachten geven.

img_theoregantrail4

Een nadeel van enkele opdrachten is dat je verbonden moet zijn aan vrienden die je items kunnen geven of iets op Facebook liken. Daar doe ik niet aan mee en dus kan ik niet alle opdrachten voltooien. Het ontvangen van items van vrienden is dus erg lastig als je geen vrienden hebt die het spel spelen en dus kan je niet alles bouwen.

img_theoregantrail5

Een ander puntje vind ik dat je energie beperkt is. Je hebt maar een bepaald aantal punten die je kan gebruiken om de opdrachten te doen. Je moet dus zuinig zijn hiermee want ze zijn zo snel op. Hierdoor ben ik er vrij snel klaar mee en duurt het gewoon te lang allemaal. Ik kan natuurlijk geld in de game stoppen en sneller mijn energie aanvullen maar dat vind ik met het aanbod van de apps die er zijn een beetje zonde.

img_theoregantrail6

Naast de opdrachten die je volgt om je stad uit te breiden is er ook de mogelijkheid om mini-games te doen. De game brengt dus diversiteit en heeft een leuke verhaallijn.

Op zich dus een leuke app die je niet per se de hele dag hoeft te doen maar met beperkingen op het gebied van vrienden en energie. Download The Oregan Trail: Settler gratis via iTunes of via Google Play.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.