Sinterklaas is jarig en dat betekent dat ik een surprise ga maken voor een chick binnen de redactie. Met het lootje van deze Batman-fangirl in de hand, ga ik werken aan een surprise speciaal voor mensen die last-minute, goedkoop en zonder al te veel skills een surprise in elkaar willen draaien.

Benodigdheden:
* Een schoenendoos
* 2 pakjes speelkaarten
* Papier
* Zwarte en rode acrylverf
* Een penseel/kwastje
* Lijm
* Een schaar
* Een potlood
* Cadeaupapier
* Een stuk karton

img_sint_laura15img_sint_laura20

Ik denk graag dat ik in mijn hoofd creatief ben, maar ik krijg het er nooit echt uit zoals het is bedoeld. Met deze surprise is dat niet anders. Vooral mijn tekening van Harley Quinn moet vooral worden gezien als inspiratie om het beter te doen. Hopelijk kun je het me vergeven en wie weet ben je juist iemand die het veel te druk heeft met werken en gamen om veel tijd en geduld in een creatie voor de Sint te steken. Laten we het hopen…

img_sint_laura19 img_sint_laura18

De uitleg is ook vrij simplistisch. We maken een Harley Quinn-surprise, losjes gebaseerd op het comic-personage en de dame zoals we die kennen uit de Arkham-franchise. Ik vind het leuk als een surprise er heel gemaakt uit ziet en niet helemaal perfect. Maar, ik zou het aan de andere kant mezelf niet aandoen om al die kaarten zelf te gaan knippen en schilderen. Kortom, je gebruikt twee pakjes kaarten om je surprise te maken. Je haalt eerst de Jokers eruit en vervolgens begin je de kaarten overal te plakken. Je plakt ze rondom de hele schoenendoos, maar ook aan de binnenkant en onderkant (aan de binnenkant, ik zou de onderkant zelf wit of zwart laten). Vergeet ook niet een rand van spelkaarten te maken op de deksel van de doos. Houd wel wat kaarten over, want die heb je nog nodig.

img_sint_laura16 img_sint_laura14

Terwijl je lijm droogt, kun je vast op een wit blaadje een plaatje van Harley Quinn overtekenen vanaf je computerscherm. Het is handig om daarbij een schrijfpotlood te gebruiken. Vervolgens verf je met rood en zwart het poppetje zoals Harley Quinn is: dat klassieke maskertje op uit de comics, maar wel het ene staartje zwartgeverfd en het andere rood. Ik vind het leuk om het uit de losse pols te doen, maar je krijgt dan wel iets dat misschien niet direct herkenbaar is als Harley Quinn, dus het is raadzaam om toch de tijd te nemen.

 img_sint_laura13img_sint_laura11

Je plakt je geverfde gezichtje op de doos, zodat de deksel helemaal af is. Tenminste, dat denk je maar, want daar komt zometeen nog wat bij. Eerst de twist. Aangezien iedereen tegenwoordig vandaag alles op Groupon en Vakantieveilingen koopt, en het gedicht natuurlijk ook op papier is, leek het me leuk om een dubbele bodem te maken. Het is een groot cliche, maar het past natuurlijk wel bij een pestkopje als Harley Quinn. Knip het stuk karton op maat van je doosbodem en plak op de bovenkant kaarten. Juist omdat de hele doos onder de kaarten zit, kun je je dubbele bodem gemakkelijk camoufleren.
img_sint_laura10img_sint_laura9

Voordat je je dubbele bodem in de doos laat zakken, stop je eerst je gedicht en eventueel cadeautje in de doos. Omdat gewoon kaarten zo saai zijn, en het ook een beetje een mysterieuze doos moet worden,  heb ik met de zwart en rode verf waarmee Harley is geschilderd, vingerafdrukken en vlekken over de hele doos gemaakt. Zo heeft hij net even iets authentieks en extra’s, hoewel mensen het misschien wat rommelig vinden staan. Vervolgens leg je de kartonnen extra bodem bovenop de bodem van je doos (waar je gedicht en cadeau al liggen). Doe daar bovenop confetti, sliertjes, of ander opvulmateriaal. Je zou bijvoorbeeld rood en zwart crepe papier kunnen kopen, of de slierten die ik heb gekocht (zie foto).

img_sint_laura8img_sint_laura7

Tussen de opvulling leg je cadeautjes. Dat kunnen verpakte snoepjes zijn als pesterijtje, of speelkaarten met daarop met stift geschreven HA HA HA! Kijk wat voor grappigs en pesterigs je in de doos kunt stoppen, misschien ook iets persoonlijks? Dan is er nog maar een ding dat je moet doen en dat is de deksel op je doos plaatsen. Perfect toch? Wil je je vriend, vriendin, klasgenoot of familielid nog meer etteren, dan kun je de boel natuurlijk ook dicht tapen. Hopelijk heb je meer tijd en creativiteit dan ik, zodat je deze surprise mooier kunt maken dan die van mij, maar dan heb je nu in ieder geval wel een goed recept voor een last-minute sinterklaassurprise.

img_sint_laura5

img_Gedicht_Sint_Didi

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.