Sinterklaas word elk jaar ouder. Af en toe vergeet hij wel eens wat. Maar van Fable Legends had hij nog nooit gehoord. Het werd de hoogste tijd om zich er in te verdiepen. Toen hij de Villain zag wist ik het meteen, dit word de surprise voor Sam.

Hieronder volgen de instructie hoe jij zelf zo’n te gekken surprise kan maken.
Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat!

Benodigdheden:
* 2 ballonnen
* kranten
* behanglijm en een kom
* een schaar
* gekleurd papier
* verf
* kwasten
* tape of plakband

Je begint met het opblazen van 1 ballon. Deze ballon word de capuchon dus blaas hem groot op.

Maak het behanglijm zoals op de verpakking staat beschreven. Scheur of knip stroken van de kranten. Smeer met de kwast het behanglijm op de stroken en plak de krantenstroken op de ballon vast.

Plak de ballon voor de helft, zodat je echt een halve capuchon krijgt. Plak meerdere stroken over elkaar voor de stevigheid. Als je een flink aantal lagen op de ballon hebt geplakt wacht je tot de lijm droog is. Nu prik je de ballon voorzichtig lek.

Je hebt nu een capuchon. Volgende stap is het gezicht. Blaas de tweede ballon op. Zorg ervoor dat deze kleiner is dan de capuchon. Knip uit een stuk papier de snavel van de Villain uit Fable Legends. Plak deze met tape of plakband vast aan de ballon.

Als de neus vast zit ga je ook deze ballon beplakken met strookjes kranten. Zorg er voor dat je weer een dikke laag stroken aanbrengt om de ballon en een extra dik laag om de neus.

Nu dat de lijm is opgedroogd kan je gaan beginnen met verven. Ik gebruik een huidskleur verf voor het gezicht. Breng meerdere lagen aan zodat je de kranten tekst niet meer er door heen ziet. Daarna gebruik je zwarte verf om zijn gezicht op het hoofd te tekenen/verven.

Het gezicht is bijna af. Terwijl de verf droogt kan je beginnen met de capuchon. Ik heb de zwarte verf vermengd met wit om grijs te krijgen. De buitenkant van de capuchon verf ik grijs. De binnen kant mag zwart of grijs dat mag je zelf bepalen. Nadat de buitenkant grijs is maak ik een patroon op de capuchon. Met zwart ga ik de rand langs en maak ik details. Vervolgens tip ik met een lichtere grijskleur in het midden zodat het lijkt of er een steentje of iets op de capuchon zit.

De capuchon ligt te drogen en nu teken ik wat willekeurige figuren op de neus van de Villain. Het puntje van de neus wordt zwart. Ook teken je de wenkbrauwen. Nu is zijn het hoofd en de capuchon klaar en plak ik ze vast in elkaar. Om zijn nek mooi af te werken plak ik zwart papier om zijn nek heen. Dat moet de trui voor stellen. Nu is de Villian Fable Legends surprise af.

Ik had zelf al veel spullen in huis. Ik heb uiteindelijk 2 tubes verf en behanglijm bij de Action gekocht.

 

img_Gedicht_Sint_Sam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.