Het is alweer zo lang geleden dat ik een surprise moest maken, ik twijfelde even of ik nog wel iets kon bedenken. Maar de kracht van een Surprise zit natuurlijk in de liefde die je er in stopt. Gelukkig zijn de dames van Female-gamers allemaal heel erg lief en maakte het niet uit welk lootje ik kreeg. Toen ik het lootje van Celine zag wist ik het meteen ik ga iets maken met The Sims.

Benodigdheden:
* schoenendoos
* Woon tijdschriften/ folders
* Lijm
* Schaar
* Stanleymes
* Stevig papier
* Stukje stof

De Sims draait natuurlijk onder andere om het inrichten van een huis, dus dit is wat we gaan doen in deze surprise. We bouwen het huis voor deze Sims binnen in een kijkdoos, zo kunnen we af en toe een kijkje nemen hoe het er in hun wereld aan toe gaat.

Om te beginnen zorg je dat je alle middelen bij elkaar hebt. Een stevige schoenendoos is het belangrijkste. Ik pakte een oude IKEA gids erbij een schaar, lijm en een stanleymes.

Snij voorzichtig een cirkel uit de zijkant van de doos. Zorg dat je dit doet aan de korte zijde anders kun je er niet makkelijk inkijken. Om hem perfect rond te krijgen kun je een rond voorwerp wat je in huis hebt staan gebruiken om dit af te tekenen. Pas op de vingers!!

Omdat een kijkdoos licht nodig heeft is het van belang om grote ramen te maken. Je kunt er ook voor kiezen om een opening in de deksel te maken maar dit vond ik minder mooi. Ik koos er dus voor om vier grote raampartijen uit de lange zijde te snijden.

Het uitsnijden van de ramen ging bij mij niet helemaal recht. Dit had te maken met dat de doos erg dik was. Om het vanaf de binnenkant iets minder storend te maken hing ik er gordijnen voor. Kleine stukjes oud stof waren de perfecte oplossing. Met een lintje maakte ik ze vast boven het raam.

Nu word het leuk! Ik bladerde door de IKEA gids om een leuke inrichting samen te stellen. Ik begon met een aantal plaatjes die ik vast plakte tegen de muur. Zie hier de open keuken.

Een leuk kleedje en een schilderij fleuren het huisje op.

Als je de items voor aan de muren en op de vloer vast hebt geplakt kun je gaan beginnen aan de rest van je inrichting. Omdat het papier uit tijdschriften vaak te dun is om recht op te staan plakte ik deze eerst op wat steviger papier. Zorg dat je een wit strook aan de onderkant overhoudt. Deze moet je namelijk om vouwen zodat je meubel recht op kan staan. In dit geval was het de eettafel.

Eigenlijk is het nu nog niet echt een Sims huis dus, laten we daar verandering in brengen. Ik printte een aantal Sims figuren uit. Knip deze mooi uit en zorg ook hier weer voor de wit strook die je kunt om vouwen.

Bij het plaatsen van de Sims en de meubels moet je af en toe door het kijkgat heen kijken, zo voorkom je dat je items achter elkaar plaatst waardoor ze verdwijnen wanneer je door de doos kijkt.

En daar is je surprise, een mooi Sims huis voor de grootste Sims fan die er is.

 

img_Gedicht_Sint_Celine

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

One Comment on “Sinterklaas Surprise: The Sims 4”

  1. Super leuk gedaan! Welke figuren heb je gebruikt en hoe groot heb je ze geprint?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.