We zijn bij het laatste deel beland van de Let’s Learn English with Biff, Chip en Kipper namelijk Vol. 3. Dit keer heb ik de game grotendeels alleen gespeeld, lees hier hoe lastig ik dit vond.

Mijn dochter Fawn is nog lekker samen met mij bezig in Vol. 2 en kijkt heel af en toe nieuwsgierig mee wanneer ik Let’s Learn English with Biff, Chip en Kipper Vol. 3 opstart. Dit deel is opgedeeld in niveau 5, niveau 5M en niveau 6. Bij niveau 5 en 5M ligt de nadruk op alternatieve spellingswijzen en uitspraakvarianten die je geleerd hebt in de vorige delen. In niveau 6 ben je vooral bezig met het verhogen van je taalvaardigheid en zelfvertrouwen. Dit is ook erg belangrijk wanneer je kind de taal spreekt en zelfvertrouwen krijgen werkt ontzettend stimulerend bij het leren.

Stap voor stap Engels leren
Het is binnen een educatieve game ontzettend belangrijk dat je stap voor stap het programma volgt. Zo leert je kind langzaam maar zeker de taal steeds beter begrijpen en groeit het zelfvertrouwen van je kind. Je begint dus bij niveau 5 tot je uiteindelijk bij niveau 6 beland waarin je voornamelijk samen of alleen leuke en leerzame verhalen leest met passende illustraties en duidelijke foto’s. Binnen niveau 5 en 5m heb je de onderdelen ‘Sounds and Letters’, ‘Fiction’, ‘Non-Fiction’ en ‘Let’s Sing’. Binnen deze onderdelen heb je ook weer verschillende onderdelen die ik in de volgende alinea’s uitgebreid behandel.

img_lets_learn_english_vol3_02
Sounds and Letters
Het eerste onderdeel binnen Sounds and Letters is, ‘Look and Listen’. Zoals je misschien al vermoed leer je binnen dit onderdeel de Engelse taal door te kijken en luisteren. Je kind luistert naar klanken van letters en woorden terwijl het woord en een afbeelding van het woord in het scherm verschijnt. Daarnaast krijgen ze een plaat te zien waarbij ze zelf de plaatjes moeten zoeken bij de juiste woorden en klanken. Hiermee koppelen kinderen woorden en klanken aan beelden en leren ze de taal eerder te begrijpen. Het volgende onderdeel is ‘Try Saying It’ waarbij je kind oefent op het uitspreken van woorden en klanken. Dit doe je door eerst samen te luisteren, hierna zeg je de klank of woord na en kun je het samen beluisteren. Dit is niet alleen erg grappig maar ook leerzaam om de uitspraak te verbeteren. ‘Same Sounds’ is een onderdeel waarbij je kind leert dat eenzelfde klank in verschillende woorden te vinden is maar ook dat het op een andere manier gespeld kan worden. Tijd om te schrijven met onderdeel ‘Listen and Write’. Je kind hoort een klank en moet deze daarna naschrijven vanaf het bovenscherm. Zo begrijpt je kind de klank ook eerder en kan het makkelijker verbanden leggen. Het laatste onderdeel binnen Sounds and Letters is, ‘Listen and Choose’ waarbij je kind nogmaals de klanken en woorden voor het laatst leert. Het is ook een soort mini-toets waarbij je kind kan zien of de oefeningen voldoende waren om de klanken en woorden te leren herkennen.

img_lets_learn_english_vol3_04
Fiction
Dit gedeelte is opgedeeld in vijf onderdelen de eerste is ‘Story Time’ waar je samen met je kind luistert naar een voorleesverhaal van Biff, Chip en Kipper. Terwijl het verhaal verteld wordt zie je in het bovenscherm afbeeldingen verschijnen daarnaast worden de teksten op het onderscherm getoond. Hierdoor wordt je kind gestimuleerd om te lezen en zijn/haar woordenschat uit te breiden. Het volgende onderdeel ‘Story Questions’ is wederom een minitest om te controleren of je kind het verhaal goed heeft begrepen. In het scherm verschijnt een vraag over het verhaal op het bovenste scherm en samen kun je op zoek gaan naar het juiste antwoord. Het onderdeel ‘Do You Remember’ is een beetje vergelijkbaar en ook een quiz. Je kind oefent hierbij de woorden die hij of zij in het verhaal heeft gelezen. Je kind moet tussen bijna dezelfde woorden kiezen en hiermee leert je kind het verband te leggen tussen klanken en letters. Het laatste onderdeel is ‘Try Writing It’ waarbij je kind echt aan het schrijven gaat. Je kind luistert naar een woord en hierna schrijft je kind de letters van het woord een voor een op het touchscreen.

img_lets_learn_english_vol3_05
Non fiction en Let’s Sing
Bij het onderdeel Non Fiction kan je kiezen voor ‘Non Fiction’ waarbij je samen met je kind verhalen kan lezen die ook educatief zijn. Dit is een leuke en leerzame manier voor je kind om de Engelse taal te leren. Daarnaast zijn de Non Fiction verhalen ook nog leerzaam zo leer je bijvoorbeeld hoe je pompoenen moet planten in een van de Non Fiction verhalen. Tijd om vrolijk te zingen met ‘Let’s Sing’ of gewoon te luisteren naar de vrolijke liedjes. Dit is echt een afsluiter van het spel en bouwt het zelfvertrouwen van je kind op. Je kind zal de personages in de liedjes herkennen en mee kunnen zingen en ook meespelen. Je kind kan namelijk zelf door de instrumenten op het touchscreen ritme toevoegen aan de muziek.

Tip’s en trucs voor de ouders
Nogmaals, volg het ritme op van het spel en werk onderdeel voor onderdeel af zo eis je niet teveel van je kind en kan hij of zij langzaam groeien. Neem er samen echt de tijd voor en moedig je kind aan om de oefeningen te doen. Verzamel samen de regelkaarten en woordenschatkaarten. Wil je meer weten over de methode die is toegepast binnen deze educatieve game kan je een kijkje nemen op de site via deze link.

img_lets_learn_english_vol3_03

Conclusie:
Het laatste deel in de educatieve Let’s Learn English with Biff, Chip en Kipper reeks vind ik een goede combinatie van educatie en plezier hebben. Er wordt veel nadruk gelegd op het samen bezig zijn en lezen. Het is inmiddels bewezen dat samen lezen en voorlezen enorm veel helpt bij de taalontwikkeling van het kind. Ik vind het persoonlijk een mooie afsluiter dat bij niveau 6 de nadruk ligt op zelf verhalen lezen. Dit zorgt ervoor dat je kind trots kan zijn en beloond wordt met het kunnen lezen van mooie Engelse verhalen van de personages waardoor hij de Engelse taal heeft geleerd. De menu’s zijn duidelijk en er is voldoende achtergrond informatie en handleidingen te vinden om op een verantwoord manier je kind Engels te leren.

Sam’s Score:
Gameplay: 8.5/10
Fun: 8/10
Levensduur: 8/10
Graphics: 8/10
Originaliteit: 8/10
Totaalscore volgens reviewer: 8.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.