Denk aan spinnende poezen, denk aan paars en je hebt het bedrijf van Emiel Kampen: Prrrpl. Deze jonge gameontwerper komt binnenkort met de mobile game Should Shoot, die wij kort hebben getest.

We kwamen langs Kampen op Firstlook en waren meteen nieuwsgierig. Ten eerste had hij overal schilderijen met poezen en zelfs een shirt met een kat aan, maar ten tweede had hij een mobile game staan die de ene na de ander enthousiast begon te spelen. Hij heet Should Shoot en ook wij hebben hem kort in onze handen gehad.

In eerste instantie denk je met Break Out te maken te hebben, maar het balletje komt op een hele andere manier terug dan je verwacht. Dit is namelijk virtueel hooghouden, wat je normaal in het echte leven zou doen met een voetbal. En gelukkig is dit hooghouden, net als in het echte leven, redelijk verslavend. Het geeft een enorme kick om je record steeds iets hoger te krijgen.

IMG_ShouldShoot_1

Wat ik een leuke twist vind, is dat je vinger het personage is. Je zet hem ergens neer door je aanraakscherm aan te tikken, en je trekt je vinger alsof het een soort onzichtbare katapult is naar achteren om te schieten. Ik heb maar één modus gespeeld, de meest basis (lijkt me zo), maar er komen nog twee single player modi bij en daarnaast nog drie lokale multiplayer modi waarop twee spelers kunnen spelen met een mobiel toestel.

Waar je met gewone games op de consoles vaak de kwaliteit van de game moet afwegen tegen de kosten ervan, is het in het mobiele landschap vooral belangrijk dat je kijkt in hoeverre de game de tijd van de gamer waard is. Immers zijn de kosten van mobiele games laag (Should Shoot wordt tussen de 2 en 3 euro). Het voelde in ieder geval goed toen we het speelden. Het is ontzettend laagdrempelig, het ziet er strak uit en je merkt dat het is gemaakt door iemand met liefde voor games.

Ik kon het niet laten Emiel te vragen naar zijn toekomstplannen; wat als deze game ineens als een gek verkocht werd en hij stinkend rijk werd? Dan gaat hij zorgen dat andere projecten die ook van de HKU af komen gerealiseerd kunnen worden. Hij is docent op die hogeschool, dus hij heeft overduidelijk liefde voor zijn vak en voor zijn studenten.

Of dat waar wordt gemaakt, dat zullen we pas leren in november. Dan verschijnt Should Shoot namelijk op mobiele apparaten.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.