Binnenkort verschijnt er een nieuwe Asterix 3D film en ondertussen kan je aan de slag met de gelijknamige Nintendo 3DS spel, Asterix – De Romeinse Lusthof.

In de game rondom Asterix volg je de gebeurtenissen uit het originele stripverhaal De Romeinse Lusthof uit 1971, wie weet hebben je ouders die strip ergens nog op zolder liggen?! Binnen dit verhaal heeft Julius Caesar een nieuw plannetje bedacht om zich voor eens en voor altijd van de ontembare Galliƫrs te ontdoen. Door een nieuw Rome, genaamd De Romeinse Lusthof, te bouwen rondom het dorp van de Galliƫrs hoopt Caesar ze te verdrijven. Ondanks de plannen van Asterix en Obelix om de bouw te stoppen, groeit de nieuwe stad en ontbreekt er chaos in het dorp. Zal het onze helden deze keer lukken om Caesar te stoppen?

img_asterix_deromeinselusthof3

 

img_asterix_deromeinselusthof2

Binnen de game is Goscinny en Uderzo’s universum waarheidsgetrouw nagebouwd. Je word als speler het dorp ingestuurd om aan veel verschillende activiteiten deel te nemen. Je kan spelen als Asterix, Obelix en het dappere hondje Idefix. Loop vrij ond in het Gallische dorpje, ga op jacht naar wilde everzwijnen, red het bos van de Romeinse indringers en vergeet ondertussen niet voldoende magische drank van Toutatis te brouwen en opslurpen om je overwinning te verzekeren.

img_asterix_deromeinselusthof1

img_asterix_deromeinselusthof4

 

Asterix – De Romeinse Lusthof is vanaf 28 november verkrijgbaar op de Nintendo 3DS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.