Op vrijdag 17 oktober om drie uur konden de eerste gamers het Fries Congrescentrum naar binnen. The Reality XV is een feit en ik ben erbij!

Na een paar uurtjes heerlijk slapen zit ik er op dag 2 weer soort van fris en fruitig bij. Om mij heen zie ik al een aantal mensen met een wat minder heldere indruk. De geur in de zaal begint in elk geval al wat meer onprettig te worden. Maar, dat mag de pret niet bedrukken! Naast de gewone competities als League of Legends en Call of Duty is er vandaag ook de zeskamp en sjoelcompetitie. Wie zei dat gamers alleen maar achter hun scherm zitten?

img_The_Reality_XV2_2img_The_Reality_XV2_9

De zeskamp bestond uit onder andere een aantal pittige vragen, uiteraard allemaal met een medisch tintje. Een behoorlijk grote groep sportieve gamers – ja, die bestaan- verzamelde zich buiten –in de frisse lucht inderdaad- om mee te doen. Buiten was er een postoelrace waarbij een persoon de postoel al rennend moest duwen en de ander erin moest zitten terwijl er een glas water vastgehouden moest worden. Ook was er een knutselronde waarin men met verband, wc-rollen en andere attributen iets origineels in elkaar moest flansen.

img_The_Reality_XV2_1

Vandaag was het ook de dag van de grote loterij. Met gekochte lootjes konden er mooie prijzen gewonnen worden. Geholpen door de lieftallige boothbabe assistentes, konden de winnaars hun prijzen van het grote podium halen. Ook was het de dag van de wereldberoemde sjoelcompetitie! Ik kan melden dat AT Adinda van het interview derde is geworden.

img_The_Reality_XV2_8

Ook was er een filmcrew (joylandfilm) aanwezig die een enorme rails had aangelegd voor hun camera. Rianne is op dit moment bezig met het draaien van haar eindexamenfilm (een documentaire) van de Nederlandse Filmacademie. Voor deze documentaire hebben ze vandaag dus gefilmd bij The Reality.

img_The_Reality_XV2_3img_The_Reality_XV2_10

Morgen zullen de finales gespeeld worden, daarna zal ik alle uitslagen in mijn laatste verslag melden. Vannacht ga ik even nachtbraken en hopelijk tot zondag 5 uur gewoon wakker blijven. Wish me luck!

img_The_Reality_XV2_7img_The_Reality_XV2_5img_The_Reality_XV2_6img_The_Reality_XV2_44

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.