De meeste gezelschapsspellen worden minder gezellig wanneer er iemand niet tegen zijn verlies kan. Sunny Games heeft twee nieuwe coöperatieve spellen uitgebracht ZooMemo en Parado waardoor je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt.

Zoomemo is, zoals de naam al doet vermoeden, een memoryspel. Maar wacht eens memory is toch ook een vrij competitieve spel? Ja normaal wel maar met een paar extra elementen hebben ze ervoor gezorgd dat het een coöperatief spel word. De jonge dieren in de dierentuin gaan bij elkaar op bezoek. Jij moet samen met de andere spelers ervoor zorgen dat deze jonge dieren weer veilig terug komen bij hun ouders. Soms word jullie plan door elkaar geschud wanneer er een grote leeuw brult en alle jonge dieren daardoor weer door elkaar rennen. Zo moet je opnieuw samen op zoek naar de juiste memory-kaartjes. Je werkt dus echt samen in dit spel. ZooMemo is geschikt voor 1 tot 8 kinderen vanaf 5 jaar.

[center]img_zoomemo_parado[/center]

Parado is eigenlijk een verkleedfeestje in het klein. Elke speler verkleedt een of meer kartonnen kinderen. Met het gooien van de kleurendobbelstenen bepaal jij de kledingkeuzes van de kinderen. De accessoires mag je dan nog wel zelf uitkiezen. Hierdoor krijg je grappige situaties zoals een voetballende prinses of  glijdt ze wellicht uit over een bananenschil. Samen met de andere spelers zorg je ervoor om alle kinderen te verkleden voordat de bezoekers aangekomen zijn. Hierna volgt een parade van allerlei kartonnen kinderen in maffe outfits. Parado is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 4 jaar.

[center]img_zoomemo_parado2[/center]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.