Skylanders, Disney Infinity, Amiibo’s: je kunt jezelf helemaal scheel kopen aan figurines. Activision had enorm veel succes met Skylanders en dat heeft Disney keihard (en heel goed) nageaapt. Kinderen, maar ook oudere gamers, willen overduidelijk poppetjes om hun virtuele leven ook in het echte leven te zien terugkomen. Ouders zijn daar wellicht iets minder blij mee, want het kost bakken met geld. Wat vind jij van games met figurines? FAQ, Female Asking Questions, gaat bij haar collega’s langs om te zien wat zij van al die figurines vinden.

Artikel_FAQ_Heather
Ik vind de figurines erg leuk. Persoonlijk heb ik nog nooit van Amiibo’s gehoord. Skylanders heb ik wel eens met Patricia gespeeld en dit was erg leuk, maar misschien wat te makkelijk. Deze games zijn natuurlijk ook meer op kinderen gericht. Ik vind het idee van echte figurines op een bord zetten om ze in een gamewereld te spawnen erg leuk en origineel, maar er mag wel eens een “grote mensen” variant van komen. Ik heb mijn hoop op Prodigy gezet, dat een game in Kickstarter heeft waarin gebruik wordt gemaakt van echte objecten die in een game worden gespawnd, maar dan in een andere, volwassen variant.

Artikel_FAQ_Sandra
Ik vond de Skylanders toen ze uitkwamen echt helemaal te gek, maar veel te duur! Met de vele figuurtjes en variaties die ik natuurlijk allemaal wel in mijn kast zou willen hebben, zou het me tonnen kosten en dat vind ik erg jammer. Disney Infinity vind ik helemaal te gek en als echte Disney-fan wil ik ze allemaal. Helaas zal deze collectie ook op zich moeten laten wachten, want ook deze figuurtjes zijn individueel gewoon te duur voor mij. Voor de Amiibo’s heb ik dus ook niet veel hoop dat deze in mijn budget zullen passen.

Artikel_FAQ_Patricia
Ik vind dat die games met figurines de eerste keer nog leuk waren. Toen was het nog leuk om je collectie compleet te maken en was je een klein fortuin kwijt. Inmiddels ben je een groter fortuin kwijt met al die Skylanders (en dan komt er nog eentje aan) en nu Disney Infinity 2.0 die ook het nodige geld gaat kosten. Het staat natuurlijk wel erg cool als je de hele serie compleet hebt, maar voor een kind is het gewoon niet haalbaar en dat is dan toch de doelgroep, lijkt me? De Mario-serie (Amiibo’s) lijkt me wel erg leuk, alleen komt het een beetje laat en vraag ik me af of het nog wel een leuke toevoeging zal gaan worden na zo’n vier series Skylanders en twee van Disney Infinity…

Artikel_FAQ_Mirjam
Toen Skylanders Adventures paar jaar geleden uit kwam, was het een gat in de markt. Inmiddels zijn wij een paar jaar verder en nu hebben we ook Disney Infinity en later dit jaar Amiibo. Zelf heb ik alleen Skylanders wel eens gespeeld. Dat vond ik een leuke simpele, ietwat te kinderachtige game. Heel goed bedacht, dat wel. Dit is natuurlijk wel een groot succes onder de kinderen, want het is razend populair. Het verzamelen van al je poppetjes om meer digitale werelden vrij spelen dat is tof. Disney Infinity is meer van hetzelfde, maar dan met Disney-figuren. Achter Amiibo’s schuilt denk ik een heel groot succes, want alle Nintendo-fans zullen dit kopen. Ik kijk er zelf ook erg naar uit, ik ben benieuwd wat Nintendo hiermee gaat doen.

Artikel_FAQ_Sam
Om heel eerlijk te zijn dacht ik in het begin: dat gaat toch nooit werken?! Totdat ik zelf een dochter kreeg en mezelf betrapte af en toe zo’n figurine op een portal te zetten om te zien wat het deed. Er staan nog geen figurine games in huis maar dat zal niet lang meer duren. Persoonlijk neig ik meer naar de Disney Infinity, alleen mijn dochter Fawn blijft steeds maar hangen bij de stoere Skylanders. Ik hoop dat ik haar met Elsa en Anna alsnog kan overtuigen om voor Disney Infinity te kiezen. Vind het wel jammer dat je steeds een nieuwe portal moet aanschaffen en het best een prijzige hobby kan worden. Lang leven used games en Marktplaats!!

Artikel_FAQ_Laura
Toen Skylanders verscheen was ik niet meteen verkocht, omdat ik dacht dat het heel erg kinderachtig was. Dat had ik mis, want ik heb inmiddels heel wat gameplay van Skylanders: Trap Team gezien en mijn handen jeuken om met die game aan de slag te gaan. Plus, dan is er nog die andere figurine-game: Disney Infinity. Daar is inmiddels al het tweede deel van uit en het mag gezegd worden dat ik redelijk geobsedeerd ben met het verzamelen van die figurines. Ik vind het zo gaaf hoe je personages als Jack Sparrow en Jack Skellington naast elkaar kunt zien in een game, zonder dat dat vreemd is. Heerlijk hoe die enorm veelzijdige Disneywereld (waarvan ik zo veel houd) zo tot leven komt. Wel jammer dat ze zo duur zijn en dat er nog die Power Discs zijn die je in een ondoorzichtbaar zakje koopt per twee, want daarmee wordt Disney Infinity een hobby die je ongeveer 500 euro gaat kosten. En dan komt Nintendo ook straks nog met die Amiibo’s die in het echt nog mooier zijn dan je verwacht.. Wel je hypotheek blijven betalen, he?

Artikel_FAQ_Samantha
Ik heb persoonlijk nooit echt aandacht besteed aan Disney Infinity of Skylanders. Ik vind de “verplichting” om de figurines te kopen niet echt fijn en het wordt daardoor ook een erg dure aangelegenheid. Ook zijn de figurines die bij games zitten vaak niet echt van de goede kwaliteit als de figurines die ik zelf spaar en stiekem kosten die al genoeg geld en ruimte.

Artikel_FAQ_Didi
Hoe leuk ik alle poppetjes ook vind, zelf heb ik er geen één. Heel af en toe staat er een Disney-poppetje bij mij thuis die ik meeneem voor mijn kleine neefje, maar daar houdt het ook bij op. Ik weet dat als ik er eenmaal aan begin er ook geen einde meer aan komt. Inmiddels kan ik de Skylander-poppetjes niet meer zien. Na vier jaar alle soorten poppetjes in de winkel te hebben gezien, kan ik de namen wel dromen. Eigenlijk zou er ook een beter ruilsysteem moeten komen voor die kinderen, want dat er poppetjes voor honderden euro’s op Marktplaats staan is natuurlijk helemaal van de gekke.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.