Als ouder willen we uiteraard dat onze kinderen ook voldoende leren. Afgelopen maand ben ik samen met Fawn bezig geweest met Let’s Learn English with Biff, Chip en Kipper.

Hoe handig is het dat wanneer je in het buitenland bent je kind zelf ook al wat Engelse woorden kent. Zo begon ik al vroeg Fawn te leren hoe ze twee bier kon bestellen in het Engels, Spaans, Frans en Duits. Nee hoor dat is een grapje. Maar ik ben wel vanaf de geboorte bezig met Fawn tweetalig op te voeden op een leuke manier. Zelf heb ik ook een tweetalige opvoeding gehad en hier heb ik later enkel profijt van gehad. Voor mij en Fawn was het dan ook hartstikke leuk dat we samen aan de slag mochten gaan met Let’s Learn English with Biff, Chip en Kipper.

We starten de game samen op en zien een vrolijk jongetje naar ons terug staren. Het menu is in het Engels maar hoe slim ik mijn dochter ook vind lezen zit er echt nog niet in en dat hoeft ook nog niet. De game is dus echt bedoeld om samen met je kind te doen. Dit is ook wel nodig zeker wanneer je kind net als mijn dochter een soort prestatiedrang heeft en boos wordt als iets niet lukt.

img_lets_learn_english_vol1_02
We beginnen met het oefenen van letters schrijven. Dit is iets wat Fawn al geregeld op de iPad doet met verschillende apps. Helaas merk ik hierbij dat het pennetje op het touchscreen en de game niet altijd even goed reageert op elkaar. Waardoor mijn dochter een paar keer flink zucht en roept ‘Aargh het lukt niet, hoe kan dat nou?’. We wonen in Noord-Brabant waardoor ‘nu’ vaak vervangen wordt met ‘nou’. Nadat ze het een paar keer geprobeerd heeft en ik zie dat de grip op het pennetje steeds steviger word neem ik de 3DS even over terwijl ik zeg: ‘zal mama het even proberen?’. Maar ook ik merk dat mijn perfecte lijnen niet even goed herkend worden. We besluiten dat we toch niet zo’n zin hebben in letters oefenen en gaan snel verder naar een ander onderdeel.

Er wordt een verhaal verteld, naar aanleiding van een plaatje wat je ziet, waarbij er verschillende geluiden te horen zijn. Zo zien we dat papa aan de slag is gegaan met de stofzuiger en dat er ergens in de wei een schaap staat. Het verhaal wordt in het Engels verteld en kun je ook rustig nalezen. Hierna verschijnt er eenzelfde plaatje en krijg je de geluiden een voor een weer te horen en moet je op zoek gaan naar het geluid op het plaatje. Dit is een onderdeel wat Fawn nog wel kan waarderen, ze is gek op puzzelen.

CTR_PhonicsFun_Brochure_HOL_Internet2.indd
Uiteraard word er ook een onderdeel gewijd aan de uitspraak van woorden. De woorden staan bovenin het scherm en je moet deze dan zelf uitspreken. Wanneer je op het desbetreffende geluid klikt hoor je wat voor geluid er bij het woord hoort. Hierdoor leert je kind ook meteen wat nieuwe woorden erbij en wellicht jijzelf ook. De gesproken woorden kun je opnemen zodat je kind later kan luisteren of hij/zij het goed heeft uitgesproken. Naast dat dit leerzaam is vinden kinderen het vaak ook grappig om hun eigen stem terug te horen.

Iedere afgerond onderdeel zorgt ervoor dat je een stempel krijgt. Uiteraard een prima beloningssysteem voor de meeste kinderen. Het is alleen wel jammer dat sommige onderdelen vrij lang duren. Mijn advies is dan ook om er echt even voor te gaan zitten met je kind maar niet meer dan één of twee onderdelen te doen. Dat is uiteraard ook afhankelijk van de leeftijd van je kind. Fawn is vier en hoeft nog niet echt bezig te zijn met Engels leren. Hou daar dus ook rekening mee leg de lat niet te hoog voor je kroost en laat ze ook niet zelf de lat te hoog leggen. De onderdelen duren ook vrij lang en kunnen na twee keer te doen een beetje eentonig aanvoelen. Wat ik een leuk onderdeel vind is het ‘Story Time’ oftewel ‘Tijd voor een verhaal’. Hierbij kan je zelf een verhaal in het Engels voorlezen of dit laten doen. Er is bijna geen betere manier om talen te leren dan leuke spannende verhalen te lezen.

Boxart_Lets_Learn_English_vol1Sam’s Score:
Gameplay: 7/10
Fun: 6.5/10
Levensduur: 6/10
Graphics: 7/10
Originaliteit: 7/10

Totaalscore volgens reviewer: 6.7

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.