Het is weer vrijdag, de week is voorbij! Het is weekend, tijd om te gamen! Welkom op de Casual Friday! Voor deze Casual Friday bespreek ik het strategie spel Toy Defense.

Als kind was ik gek op speelgoedsoldaatjes en als tiener speelde ik graag Tower Defense-achtige spelletjes. Toen ik vervolgens Toy Defense bij Denda in de lijst zag staan kon ik het niet laten! In Toy Defense beleef je de nostalgie van de plastic speelgoedsoldaatjes met de gameplay van Tower Defense. Toy Defense heeft geen verhaallijn, je start bij het eerste van vele levels en begint gewoon met spelen. Je krijgt eerst een beetje geld waardoor je een standaard voetsoldaat kan kopen. Deze moet je vervolgens op één van de meerdere groene cirkels plaatsen die staan aangegeven. Iedere groene cirkel is een locatie waar een soldaat, kanon, of afweerkanon kan staan.

img_toy_defense_1

Na het plaatsen van een soldaat is mijn geld meteen op. Op goed geluk hoop ik dan maar deze ronde van vijanden te overleven. Voor iedere gedode vijand krijg je geld en de eenheid van jouw leger die de vijand gedood heeft krijg ervaring. Met genoeg geld kan je weer meer eenheden kopen en als een eenheid genoeg ervaring heeft kan je hem upgraden waardoor hij sterker wordt. Een level bestaat uit meerdere rondes met vijanden. Boven in beeld zijn het aantal rondes te zien en bij welke ronde jij bent. De vijanden kunnen erg verschillen, van soldaten tot tanks en vliegtuigen. Daarnaast komen ze soms ook in formaties het terrein op wat ervoor kan zorgen dat jouw manschappen de stroom vijanden niet aankunnen. Strategisch plaatsen van jouw eenheden is hierbij de sleutel tot succes. Het anticiperen van sterkere vijanden in de volgende ronde kan ervoor zorgen dat je niet verrast wordt door hordes vliegtuigen.

img_toy_defense_2

Naast het upgraden van jouw manschappen tijdens de gevechten, kan je ook na ieder level upgrades kopen. Deze upgrades zorgen ervoor dat jouw manschappen zich kunnen specialiseren en hierdoor betere munitie of betere verdediging kunnen opbouwen. Als je graag extra uitgedaagd wil worden kan je ook proberen verschillende medailles te halen door allerlei taken uit te voeren. Soms duurt het even voordat de vijanden bij jouw manschappen zijn. Gelukkig kan je de snelheid een beetje opvoeren. Let wel op dat je het spel op tijd op de juiste snelheid zet, want als je laat bent met het upgraden van je manschappen kan dat je duur komen te staan. Uiteindelijk is strategisch denken de beste manier om het spel goed te spelen. Wees slim en wees de vijand voor. Dat is toch heel anders als het spelen met plastic soldaatjes!

img_toy_defense_3

Conclusie:

Toy Defense is een gouden combinatie van de plastic soldaatjes waar je mee speelde als kind en de gameplay van Tower Defense. De graphics zijn mooi, niet te realistisch waardoor het niet lijkt alsof het mensen zijn in de vuurlinie maar plastic soldaatjes. Dit maakt het spel een stuk luchtiger en zorgt ervoor dat het nostalgische gevoel ook gedurende het spel aanwezig is. Met de vele upgrades om te kopen, medailles om te halen en de vele levels ben je hier nog wel even zoet mee! Met soldaatjes spelen heeft met dit strategisch spel een heel nieuwe betekenis gekregen.

Toy Defense is op [url= http://www.denda.com/store/product/10620001-toy-defense] Denda Games [/url] een uur gratis te spelen, heb je er dan nog geen genoeg van? Dan kan je het voor €9,99 zelf kopen. Ook [url= http://www.denda.com/store/strategie-spelletjes] voor meer strategie spelletjes [/url] kan je op de website van Denda Games terecht.

About DarkPendula

Dol op Nintendo en stiekem wil ze alle Amiibo nog verzamelen. Met de 3DS, Wii U, PlayStation 3 en PlayStation 4 heeft ze een aardige gameverzameling opgebouwd. Als het uit komt is ze aanwezig op verschillende persevents. Met een afgeronde opleiding Informatica wil ze graag zelf games gaan maken.

View all posts by DarkPendula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.