Het is 8 december en dat betekent dat Sinterklaas nu toch wel echt terug is naar Spanje. Gelukkig zag hij gisteren kans om mijn familie van hele toffe cadeaus te voorzien en ik heb verreweg het beste sinterklaascadeau gekregen.
Waar bij ons thuis Kerstmis altijd van de luxe cadeaus is, was het dit jaar Sinterklaas die mij een ontzettend vet cadeau gaf. Ook een luxe cadeau, want het is een mijterrode 3DS XL! Toen ik hem uitpakte maakte ik een kirretje van geluk, hij straalde me gewoon tegemoet.

Toch was er een dingetje waar ik een beetje bang voor was. Ik review natuurlijk al een tijdje games en aangezien er vanuit de gamesindustrie steeds meer wordt gewerkt met reviewdownloadcodes in plaats van het opsturen van de cartridge. Het was dus nog even zweten: ging dat hele overzetten van gegevens van mijn ‘oude’ 3DS naar deze glimmende, gloednieuwe supersexy 3DS XL wel lukken?

Wat ik een hele geruststelling vind, is dat Nintendo altijd een leuke animatie heeft als je iets downloadt. Zo zie je op de Wii bijvoorbeeld Mario die steeds tegen vraagtekenblokken aanspringt. Nintendo heeft Pikmin ingezet om gamers zoals Laura Kempenaar, ik dus, gerust te stellen bij het proces van afscheid nemen van de oude en naar het nieuwe door te gaan. Voordat de migratie begint, wordt er eerst meerdere malen gevraagd of je dit echt wel wilt, want alles wordt van de oude 3DS gewist. Dank je Nintendo, voor deze nervositeitslaag bovenop de gigazenuwen! Gelukkig komen er na een paar keer ja tikken wat Pikmin het beeld oprennen om je te helpen migreren. Ze tillen iconen op die je een indicatie geven van hoe veel er nog moet gebeuren. Hoewel mijn oude 3DS vol troep stond, heeft hij netjes alles overgezet in ongeveer een half uurtje tijd.

Inmiddels ben ik helemaal happy een nieuwe Nintendo-game aan het spelen op mijn 3DS XL en word ik er alleen maar heel blij van. Normaal ben ik niet iemand die per se een verbeterde versie van een bepaald apparaat wil hebben, maar toen ik ooit de 3DS XL testte voor IGN Benelux, toen was ik toch eigenlijk in die korte periode al veel te verknocht geraakt aan het apparaat. Maar ja, testapparatuur moet helaas altijd weer terug naar de redactie/de uitgever. Nu heb ik er eentje helemaal voor mezelf, maar die lieve Sinterklaas, die mag hem altijd lenen.

Bewaren

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.