Commander Keen, ken jij hem nog? Hij gaat al de nodige jaartjes mee. Maar wat weet je eigenlijk allemaal over hem?https://cdn.cloudflare.steamstatic.com/steam/apps/9180/header.jpg?t=1573831376

Paspoort:
Naam: William Joseph Blazkowicz II aka Billy Blaze aka Commander Keen
Leeftijd: 8 jaar
Geboortejaar: 1990
Geboorteplaats: onbekend
Woonplaats: onbekend
Lichamelijke eigenschappen: Albino-achtige huid, blauwe ogen, klein jongetje.
Kleding: spijkerbroek, paar T-shirt en gele helm
Karakter eigenschappen: Whizzkid met een IQ van 314, bouwt graag, heeft een alter ego. Carrière: Whizzkid Familie: Ouders Arthur Kenneth Blazkowicz en Susan Elizabeth McMichaels die hun achternaam veranderd hebben naar Blaze.
Eerste Game: Invasion of the Vorticons: Marooned on Mars
Relatie: onbekend

In de intro vertelde ik al dat Commander Keen al de nodige jaartjes mee gaat. Inmiddels bestaat de game zo’n 13 jaar. En nog steeds is het een van de meest bekende titels die er bestaan. Hij heeft zijn naam weten te maken en is een echt retro juweeltje.

Commander Keen heeft verschillende games op zijn naam staan. Het bleef niet bij één deel en was absoluut geen one day fly. Commander Keen heeft de volgende games op zijn CV staan: – Invasion of the Vorticons: Marooned on Mars- Invasion of the Vorticons: The Earth Explodes- Invasion of the Vorticons: Keen Must Die- The Lost Episode ( Keen Dreams)- Goodbye Galaxy: Secret of the Oracle- Goodbye Galaxy: The amageddon machine- Aliens Ate My Babysitter- Gameboy Color spelEen aardig lijstje dus. Natuurlijk is nog veel meer te vertellen over dit personage. Wist je bijvoorbeeld al dat een IQ van 314 erg hoog is? Hij bouwt ook heel veel in de schuur achter zijn huis. Van soepblikken, plastic buizen en andere huishoudelijke apparaten bouwt hij zijn ruimteschip met de bijzondere naam Bean-with-Bacon Megarocket. Als de ouders van Keen van huis zijn, trekt hij erop uit in zijn raket. Keen heeft een huisdier Spot, een ruimtewezen met één oog. Deze heeft hij meegenomen vanuit een missie op mars.

Een bijzonder weetje is dat Commander Keen de kleinzoon is van William Joseph “B.J.”Blackowicz is? Nu zegt je die naam waarschijnlijk niets, maar dit is de held uit het Tweede Wereldoorlogsspel Wolfenstein 3D.

Keen heeft een aartsrivaal, de naam van zijn rivaal is Mortimer McMire. Hij is net zoals Keen een Whizzkid met een IQ van 315. Mortimer heeft het kwaadaardige plan bedacht om alle minder intelligente uit de weg te ruimen, dit is in dit geval het hele universum. Zijn zus is de babysit van Keen.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.