Een game die alleen in Japan verkrijgbaar was gaat nu na 30 jaar over de grens. De originele 8-bit game Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light  verschijnt op 4 december voor de Nintendo Switch. Maar wel als tijdelijke aanschafbare titel in de Nintendo eShop.

De afgelopen 30 jaar heeft de Fire Emblem-franchise vele spelers vermaakt met prachtige games. Strategische en tactische gameplay, spannende verhalen en realistische personages. En vanaf 4 december verschijnt voor het eerst buiten Japan de klassieke RPG-game Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light naar de Nintendo Switch. In deze 8-bit game, waar het trouwens allemaal begon, vertelt over de avonturen van Prince Marth. Een personage die wij leren kennen als vechter in de Super Mario Bros.-serie.

Voor de heruitgave van deze game voor de Nintendo Switch is hij voor het eerst naar het Engels vertaald en gelokaliseerd. Een prachtige mijlpaal, waardoor zowel nieuwe als huidige spelers het verhaal van de dappere prins kunnen spelen. Deze release zal ook nieuwe functies bevatten, zoals terug- en vooruitspoelen en save-momenten, zodat de spelers de strategische challenges op eigen tempo kunnen overwinnen.

Tijdens Marths reis kunnen spelers hun legers geschikt maken voor verschillende strategieën door te kiezen uit tientallen personages met ieder unieke eigenschappen die het tijd op het slagveld kunnen keren. Help Marth om het heilige Falchion-zwaard en het mystieke Fire Emblem te veroveren tijdens zijn epische missie om de rust in het koninkrijk Archanea te herstellen.

Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light verschijnt op 4 december voor de Nintendo Switch en komt in de Nintendo eShop beschikbaar tot eind 31 maart 2021, het einde van de 30e verjaardag van de Fire Emblem-franchise. Voor meer informatie over de game, lees je hier.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.