Ontwikkelaar Respawn heeft aangekondigd dat het nieuwe seizoen van battle royale-game Apex Legends op 5 november van start gaat. Het inmiddels zevende seizoen van de online shooter zal Ascension heten en brengt uiteraard ook nieuwe content met zich mee, waaronder een gloednieuwe Legend om mee te spelen.

Ascension introduceert Horizon, de volgende Legend, en de zwevende stad Olympus, de derde grote map. In een gloednieuwe Stories from the Outlands-trailer kunnen fans van de Apex Games meer te weten komen over Horizon’s reis naar de Arena en wat haar er uiteindelijk toe beweegt om te overleven. Dit alles terwijl ze een eerste blik werpen op de stad in de wolken.

Terwijl haar thuisplaneet Olympus midden in een energiecrisis zit, gaan Horizon en haar robotische metgezel N.E.W.T. op reis naar verre streken, op zoek naar kristallen die de planeet kunnen redden. Horizon gaat op zoek naar het onbekende en laat hiervoor haar zoon achter. Ze wordt getroost door de gedachte dat ze daarmee haar familie en thuis zal redden. Verraad dwarsboomt een goede afloop van haar reis. Horizon komt wel thuis, maar raakt verdwaald in de tijd waardoor ze moet vechten om terug te keren naar haar zoon.

Met de komst van het nieuwe seizoen is het ook mogelijk om Clubs op te richten, waardoor spelers met gelijkgestemden samen kunnen spelen en een community op kunnen bouwen binnen Apex Legends. Daarnaast wordt er voor het eerst een bruikbaar voertuig geïntroduceerd in de game, namelijk de Trident.

Verder brengt het nieuwe seizoen ook de mogelijkheid met zich mee om Apex Legends via Steam te spelen. Mocht je over willen stappen van Origin, dan zul je je eerder behaalde voortgang kunnen overzetten.

Uiteraard wordt de game ook voorzien van een nieuwe battle pass, waarmee meer dan 100 verschillende exclusieve items vrij te spelen zijn in de game.

Vanaf 5 november is Ascension beschikbaar voor Apex Legends. De game is reeds gratis verkrijgbaar voor PC (Origin en binnenkort Steam), PlayStation 4 en Xbox One.

Bekijk hier het achtergrondverhaal van Horizon in de nieuwste Stories from the Outlands-trailer:

Bekijk hier de lanceringstrailer voor Ascension:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.