Over een maand komt de nieuwste Hyrule Warriors deel uit voor de Nintendo Switch. Het is het tweede deel uit deze franchise en speelt zich af 100 jaar terug voordat Hyrule vernietigt werd door de duisternis in Breath of the Wild. Regelmatig laat Nintendo trailers zien van de gameplay maar ook nieuwe personages die speelbaar zijn.

Legend of Zelda: Breath of the Wild is een groot succes. Dit geliefde open-world game is al ruim 3 jaar oud maar wordt nog steeds ruimschoots gespeeld door spelers. Het verhaal hier speelt 100 jaar geleden af nadat de Calamity Hyrule heeft vernietigd. Dus met Hyrule Warriors gaan we terug in de tijd. De tijd waarin alles nog stond. Vele bijzondere locaties die nog intact waren. En deze locaties zijn wel hele bijzondere locaties.

Een van de locaties die we kunnen bewonderen is de Lon Lon Ranch, een melkboerderij uit Ocarina of Time. Kennelijk was dit plek allang verwerkt in Breath of Wild maar was haast niet terug te zien, omdat deze vernietigd was. Wat er alleen overgebleven was was alleen een paar gebroken stenen. Dat is niet de enige locatie die we terug zien in Hyrule Warriors. Ook Mabe Village, een dorp uit Link’s Awakening, Zie hieronder de video van Nintendoflife.

Naast de personages Link en Zelda spelen de vier champions Urbosa, Mipha, Daruk en Revali een belangrijke rol. Maar dat niet alleen. Net als Impa, de trouwe dienaar van Zelda, zal speelbaar zijn. Deze is officieel aangekondigd in een van de vele trailers die onlangs zijn verschenen. Maar welke personages kunnen we nog meer verwachten? Hoogstwaarschijnlijk zal Hestu en Master Kohga ook speelbaar worden aangezien deze voorkomen in de trailers en een belangrijke rol hebben gespeeld in Breath of the Wild. En wat dacht je van King Rhoam? De koning van Hyrule en vader van prinses Zelda.  100 jaar geleden leefde King Rhoam. Natuurlijk moeten we ook niet Ganon vergeten. De kans is groot dat hij ook erin zit, aangezien hij de bad guy is van heel de Legend of Zelda-serie.

Benieuwd naar de game? Je kan de demo van Hyrule Warriors: Age of Calamity downloaden in de Nintendo eShop. In deze demo kan je de eerste chapters spelen. Al deze opgeslagen gegevens kunnen worden meegenomen naar de volledige game zodra deze uitkomt op 20 november.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.