Eerder kon je al de strijkkraal figuurtjes van Patricia bewonderen. Ditmaal hebben we een DIY (Do It Yourself) met een kersttintje voor jullie, namelijk strijkkraalfiguren voor in de kerstboom.
Het werkt eigenlijk hetzelfde als de andere strijkkralen DIY. Wat heb je nodig:


Je begint met het aanzetten van je strijkijzer zodat deze kan opwarmen, geen stoom en op de hoogste stand. Op de witte grondplaten, in dit geval de vierkante, begin je met het leggen van je figuur. De patronen kun je online vinden, of namaken van de foto’s. Kerstballen zijn voornamelijk rond, maar je kunt natuurlijk ook andere figuurtjes in je boom hangen zoals de figuurtjes uit Patricia haar strijkkralen DIY. De ronde figuren in deze DIY krijgen een typisch grijs ‘kerstbal puntje’ zodat je later daar een haakje of touwtje door kunt doen.

Zorg ervoor dat je de kralen goed telt en neerlegt. Een oneven aantal zorgt al snel voor scheve figuurtjes en dan kun je alles of een gedeelte er weer uit halen en dat is zonde van je tijd. Zodra je figuur op je grondplaat ligt kun je hem voorzichtig naar het strijkijzer dragen.

Je legt een stuk bakpapier of strijkpapier over je figuur. Gebruik altijd bakpapier of strijkpapier over je strijkkralen, zonder dit papier plakken en smelten de kralen aan je strijkijzer vast! Zorg ervoor dat je niet te lang over je figuur strijkt, dan kun je de witte puntjes van je grondbord doen smelten.Zodra je ziet dat de kraaltjes met elkaar zijn samengesmolten kun je het papier eraf halen, let op hoever de strijkkraaltjes door je bakpapier heen drukken, hieraan kun je zien of ze gesmolten zijn. Als je je figuur duidelijk door het papier heen ziet, is het vaak ook een teken dat hij klaar is. Pas op met je vingers, hete figuurtjes! Zodra de ene kant goed is gesmolten haal je het papier voorzichtig van het figuur en haal je het figuur van de grondplaat af. Ik draai hem dan om leg hem met de net gestreken kan naar beneden op een pannen onderzetter, leg het bakpapier er weer over, en strijk de achterkant van het figuurtje ook. Zo worden ze steviger.

Daarna kun je met een touwtje, of in mijn geval een kerstbalhaakje door het middelste kraaltje gaan. Daarna hoef je de figuurtjes alleen nog maar op te hangen in de kerstboom.

Er zijn enorm veel figuurtjes die je met strijkkralen kunt maken. Zoek gewoon op Google of op de website Etsy.com.

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.