De herfst is gearriveerd en de dagen lijken korter te worden, het weer is niet altijd ideaal om erop uit te gaan en als je een verveel moment hebt, wat moet je dan doen? Lekker creatief aan de slag met strijkkralen!

Wat heb je nodig:

Het hele proces is eigenlijk vrij simpel! De basis zijn de grondplaten. hier leg jij je kralen op, in een gewenste vorm of figuur. Zet ook vast je strijkijzer aan, zodat deze warm kan worden!

Na wat gezocht te hebben op internet kwam ik uit bij de Mushrooms van Nintendo. Een kant en klaar gemaakt figuurtje is simpel na te maken. En zo startte ik met de buitenkant, met de zwarte kraaltjes.

Daarna begon ik met de witte en laatste zwarte vulling en kreeg mijn mushroom al snel meer vorm.

In mijn voorbeeld werd gebruik gemaakt van twee kleuren groen. Toen ik deze in had gelegd was mijn mushroom zo goed als klaar.

Tijd om te strijken! Normaal is dit een karwei waar je mij echt niet voor wakker hoeft te maken, maar nu is het anders! Om ervoor te zorgen dat de plastic kralen niet aan je strijkijzer vastgeplakt worden maak je gebruik van het strijkpapier. Deze leg je over jouw vorm heen en gaat hierna er met het strijkijzer overheen.

Doordat het papier doorzichtig is kan je goed zien hoe de kralen door de warmte aan elkaar geplakt worden en waar je eventueel nog even met je strijkijzer overheen moet gaan.Als je het papier weghaalt blijft er een WARM figuurtje achter. Laat deze dus iets afkoelen!!

Je kan de mushrooms natuurlijk in elke gewenste kleur kralen maken en strijken. Je kan ze ook als onderzetters gebruiken.Nog een tweetal voorbeelden van strijkkralen.

Hello Kitty
Yoshi

Op het internet kan je tig figuurtjes vinden om na te maken met strijkkralen. Als je bijvoorbeeld op de website Etsy.com kijkt en zoekt op Perler Beads krijg je een hele hoop voorbeelden die mensen ook verkopen.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.