Het zal niemand ontgaan zijn dat er anno 2008 veel wordt gegamed door vrouwen. Er is zelfs een game-site speciaal voor vrouwelijke gamers in het leven geroepen! Tijd voor mij om eens 3 vriendinnen aan de tand te voelen en te vragen wat ze nou zo interessant vinden aan gamen – en dan natuurlijk vooral op de Wii!

Een tijdje gelden alweer interviewden we Alice (26). In deel 2 van deze drieluik interviewen we Wii-gamer Dunya. Zij is 23 jaar en woont samen met haar vriend Paul in Almere-Buiten. In het dagelijks leven werkt ze bij een detacheringsbedrijf en volgt daarbij ook nog een HBO-opleiding. Haar favoriete hobby is motorrijden en skiën/snowboarden. Je vraagt je af waar ze de tijd vandaag haalt om nog af en toe te gamen!Dunya is begonnen met gamen toen ze een jaar of 12 was. De broer van haar beste vriendin had Sonic the Hedgehog. Dit speelde ze heel vaak. Er kon gerust gesproken worden van een verslaving. Is er gevaar voor een nieuwe verslaving met een Wii in huis? 1. Waarom de Wii en geen Xbox360/Playstation 3?
Omdat deze relatief betaalbaar is en ik het idee met de afstandbediening erg goed vind uitgevonden.

2. Wat vind je het leukste om op de Wii te doen en waarom?
Ik vind Golf erg leuk van Wii sports. Dat speel ik geregeld. En we hebben net Super Mario Galaxy nieuw en dat is echt een top spel. Mijn favoriet op dit moment! Het is zelfs leuk om mee te kijken als een ander het speelt.

3. Doe je Wii sports (en straks Wii-Fit) om de calorieën te verbranden, om te winnen of gewoon voor de lol?
Om te winnen!! Het enige onderdeel waar je calorieen mee zou verbranden is boksen en dat speel ik niet zo vaak. Wat voor onderdelen er in de Wii-fit zitten weet ik niet, dus daar kan ik nog geen oordeel over geven.

4. Vind je de besturing leuk/goed werken?
De besturing vind ik erg goed bedacht. Het werkt ook goed.

5. In welke kleur zou je de Wii (incl. Afstandbediening) het liefste zien? Is jouw Wii al ‘gepimpt’?
Ik vind wit een prima kleur. Al is er verder weinig (misschien wel geen) audio in het wit dus qua dat betreft past het nergens bij. In dat opzicht zou ik eerder voor zwart gaan. Onze Wii is niet gepimpt, alleen nog maar het doorzichtige hoesje er omheen.

6. Welke spellen zou je kopen aankomende tijd?
Mario kart Wii komt er aan heb ik begrepen ( 11 april – awake78 ), lijkt me echt te gek!! En ik ben erg nieuwsgierig naar het Harry Potter spel, dus die ga ik binnenkort maar eens aanschaffen. De boeken en films vind ik ook te gek….

7. Heb je wel eens een potje van een man gewonnen en hoe was zijn reactie? Oftewel, kunnen mannen goed tegen hun verlies?
Zeker in het begin won ik erg vaak en tja… dat wordt door de man niet altijd in dank afgenomen. Haha! Maar het is denk ik algemeen bekend dat mannen iets minder goed tegen hun verlies kunnen als vrouwen en dan ook nog eens verliezen met gamen…. dat doet natuurlijk zeer….

8. Durf je in april een potje Mario Kart Wii mee te doen met de mannen ( Mario Kart Wii komt uit in april – awake78 )?
Dat durf ik zeker!! Kom maar op!! 😛

9. Heb je wel eens een hole-in-one geslagen met Wii Sports Golf? Of een Strike gegooid met Wii Sports Bowling? Of een knock-out geslagen met Wii Sports Boxing?
Ik heb 1 keer een hole-in-one geslagen en vond dat echt super cool!! Een strike gooi ik met regelmaat, inmiddels weet je een beetje de techniek daarin. En afgelopen vrijdag heb ik nog 2 mannen KO geslagen!! 10.

Wil je verder nog iets grappigs melden over de Wii? Leuke situatie of zoiets?
Wat ik erg leuk vind aan de Wii is dat je het met zoveel kunt spelen. En ook als je niet mee doet is kijken al erg leuk. Zoals vrijdag en zaterdag hadden we met de vriendenclub een verjaardag. Aan het eind van de avond gaat vrolijk de Wii aan en ontstaat er een heuse tennisbattle!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.