Alweer enige tijd geleden vonden de finales van TeamGX plaats in Enschede. TeamGX is sinds die tijd volop in actie. Het is alweer een tijd geleden dat we iets over TeamGX hoorde. Tijd om daar verandering in te brengen. Op het chatprogramma Mirc zag ik Ghostgirl online tijd om eens wat meer over haar te weten te komen.

Hoi Ghostgirl. Allereerst heel erg bedankt voor je tijd. Zou je iets meer over jezelf willen vertellen?
Hoi, ik ben Xandra “Ghostgirl” van Wijk, 23 jaar oud, studente Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, gamer en lid van Team GX.

Sinds enige tijd speel je voor TeamGX hoe bevalt het je binnen het team?
Ja goed! Het is voor mij de eerste keer dat ik in een gesponsord team zit en uberhaupt de eerste keer dat ik in een compleet meiden team zit. Ik heb nog nooit echt gegamed met andere meiden, maar ik vind het echt super grappig 😀

We hebben je pas geleden in een online filmpje kunnen zien op Gamer.nl hoe voelt dat nou om zo in de belangstelling te staan?
Ik ben het ondertussen wel gewend, dat is geen nieuwe ervaring sinds Team GX. Ik denk dat alle “girlgamers” het wel kennen, of je het nu wilt of niet je krijgt altijd wel meer belangstelling dan de mannelijke gamers. En de media willen volgens mij graag wat anders laten zien dat het gamer “stereotype” dus ze praten graag eens met een girlgamer wanneer de kans zich voordoet 😛

Speel je buiten COD ook nog andere games?
Op de PC niet echt, maar ik speel ook wel vaak op m’n Nintendo DS Lite Of bevestig ik nou het girly stereotype? Ik speel geen Nintendogs hoor! :P.

Wat vind je op dit moment een leuk spel?
Heroes of Mana

Hoe ben je begonnen met gamen?
Volgens mij ben ik altijd al gefascineerd geweest met gamen, van jongs af aan al! Maar ik denk dat ik er waarschijnlijk voor het eerst mee in aanraking ben gekomen door mijn neefjes en nichtjes in Singapore, daar is het heel normaal dat in elk groot winkelcentrum ook een Arcadehal zit. Daar namen ze me vroeger altijd mee naartoe.

Doe je veel met gaming in je vrije tijd? Moet je veel doen rondom TeamGX?
Behalve zelf gamen, rol ik vaak ook in baantjes die met gamen te maken hebben.

Kun je ons daar wat meer over vertellen?
Ik heb een tijdje geschreven voor websites zoals ownage.nl en ggl.com, ik heb geshoutcast voor gamer.fm op de Samsung Euro Championships tijdens de CeBit in Duitsland. Maand stagelopen bij Gamekings, als schoolgirl rondlopen op de Red Steel Launchparty, productieassistente bij de Nederlandse voorrondes van de WCG in Off Corso, “boothbabe” op de Power Unlimited Gameplay, Hostess bij de Nederlandse gamedagen. k rol altijd van het 1 in het ander haha.

Kunnen we in de toekomst nog meer van je verwachten in de gamescene?
Ik hoop het wel. m’n vader was eigenlijk de eerste die aan mij vroeg of ik nou ook serieus wat wil gaan doen met gamen. daarvoor heb ik er nooit bij stil gestaan om van mijn hobby mijn werk te maken, maar sindsdien ben ik er wel serieus over gaan nadenken. Ik zie op dit moment nog geen directe link met mijn studie Industrieel Ontwerpen. Maar richtingen die mij heel leuk lijken zijn bijvoorbeeld game ontwerper worden (dus de developers kant op) of iets met games/media te gaan doen. (stage bij de Gamekings was me immers goed bevallen! ;D)

Ghostgirl heel erg bedankt voor dit leuke verhelderende interview. Wij hopen in de toekomst meer van je terug te mogen zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.