Pak je agenda erbij en plan het weekend van 7 en 8 oktober vrij om naar Utrecht te gaan. Het hele weekend kan je je gamers hart ophalen tijdens GameForce! Maar wat is er nu eigenlijk allemaal te doen?
Een week voordat we in Nederland naar GameForce kunnen, is de Belgische versie eind deze maand. Meer informatie is te vinden op de website: Gameforce (België)
De activiteiten zijn voornamelijk gesplitst in diverse categorieën,
– Cosplay
– eSports
– Gaming
– TCG & Boardgames

Cosplay
Op zowel zaterdag als zondag zijn er Cosplaywedstrijden op de main stage waarbij er een prijzenpot van €1500,00 te verdelen zal zijn. Op zaterdag zijn er drie prijzen te verdienen; Best in show, Best costume en Best act. Op zondag zijn er ook drie prijzen waar in aanmerking voor kan komen; Best in show, Runner up en Best performance. De jury zal vooralsnog gevormd worden door; Eralia, Imonee en Sheres
Is de wedstrijd nog een stap te ver voor je? Dan kan je ook op de catwalk flaneren in je mooie cosplay. Wil je jouw Cosplay voor eeuwig vast laten leggen? Er is een photobooth aanwezig met professionele fotografen. Ook is er een workshop te volgen om met Worbla te werken.

eSports
Op het gebied van eSports is het een kwestie van games ervaren en een highscore neerzetten. Zoals op de website te lezen staat kan je de beste spelers en teams uit de Benelux ontmoeten en kan je de strijd met ze aangaan. Ook zal Counter-Strike 2 te spelen zijn! Ben je liever fysiek bezig? Op zondag is de finale van het Nederlands Kampioenschap Just Dance! Om zelf nog een kans te maken om in de finale te komen staan, kan je je op zaterdag nog kwalificeren! Op de stand van Elite series League of Legends kan je het opnemen tegen topspelers en andere bezoekers. Er zijn diverse toernooien in de shooters maar ook in Rocket League, FIFA en enkele fighting games..

Gaming
Fan van Pokemon? Dan kan je je lol op in de zogenaamde Pokézone waar je de Card Game kan spelen, of een potje Pokémon Unite en andere fans ontmoeten. Er zullen diverse games te spelen zijn waar je grote en misschien ook kleinere titels kan ontdekken om straks aan je gaming collectie toe te voegen. Bij het kopje eSports heb je al kunnen ontdekken wie er gaan zijn maar er is een hele lijst met welke andere games en welke uitgevers aanwezig gaan zijn.
Aanwezige games die op de GameForce website te vinden zijn;
– Bomb, Rush Cyberpunk
– Boti, Bteland Overclocked
– Celeste
– Counter-Strike 2
– Esophaguys
– Forge Industry
– Fortnite
– League of Legends
– Rocket League
– Skye Tales
– Trackmania
– Tom Clancy’s: Rainbow Six: Siege
– Valorant

TCG & Boardgames
Het duurde even voor ik de link kon leggen dat TCG staat voor Trading Card Games. Je kan tijdens GameForce kaarten kopen of ruilen, of een potje spelen tegen andere fans van onder andere Pokémon. Er zijn ook Tabletop RPG’s met de Dutch20 die je een unieke kijk op gamen geven. De Magic: The Gathering, Mana Burners Guild zal ook aanwezig zijn die je de kneepjes van het vak kunnen leren, of een potje te spelen. Vergeet niet je Commander deck mee te nemen!

Er zijn ook nog vele vele standhouders aanwezig die merchandise verkopen, kan je kennis maken met de producten van Alternate en Gamegear en de Cosplay van de Dutch Garrison en Milo Schmink bewonderen.

Tickets zijn te koop in diverse soorten en maten voor verschillende prijzen voor de zaterdag of zondag;
War Child ticket: €21,00
Steun het goede doel van War Child, bij het kopen van dit ticket doneer je €1,00 aan het goede doel.
Toegang is van 10u-18u

Normaal ticket:  €20,00
Toegang van 10u-18u
VIP ticket: €38,00
Goodie pack, bestaande uit een unieke pet en keuze uit drie posters
Early access van 9u-18u
ULTRA VIP ticket: €75,00
Goodie pack, Unieke hoodie en ULTRA VIP Lounge
Early acces van 9u-18u
Cosplay ticket: €17,00
Verplicht Cosplay Outfit!
Toegang van 10u-18u

Meer informatie is te vinden op: GameForce

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.