Wie kent de bekende traditie in Amerika nou niet. Halloween, kinderen die op 31 oktober verkleed langs de huizen gaan en aanbellen en vragen om snoepjes.In de MMORPG World of Warcraft is ter voorbereiding op het gebied van Halloween genoeg te beleven. Zo staan er in alle grote steden overal versieringen.

Ironforge
In elke inn (plaats waar je je character kan laten rusten) kun je tegen de inn keeper Trick or Treat roepen. Je krijgt dan een snoepje of een Trick. Dit kan zijn dat ze je veranderen in een gemaskerd persoon of in een worm je kunt het je zo gek niet bedenken. In de zakjes die je kado kan krijgen zitten verassingen in. De ene keer is het een candybar de andere keer een magische toverstok waarmee je mensen waarmee je samen speelt kan omtoveren tot spoken, of lelijke gnomes, of piraten. Ook kun je mensen een pompoen masker geven en op de kop zetten. Allemaal leuke hebben dingetjes dus!
Pompoen masker
Zo heeft Blizzard ook een extra baas toegevoegd voor dit event. De Headless Horsemen. Waarschijnlijk is deze eindbaas gebaseerd op het verhaal van Sleepy Hollow. Het dorpje waar de vloek heerste dat een onthoofde ruiter langzaam het dorp uitroeide in opdracht van een gemeen en kwaadaardig persoon in het dorp.
Bossfight
De baas zelf is niet erg moeilijk om neer te krijgen. Er zijn 3 fases die je moet doorstaan. Hij krijgt elke keer zijn life terug na de eerste 2 fases. De derde fase gaat hij pompoenen inschakelen die samen met hem mee vechten. Een erg leuke fight met een aantal verassingen. Uiteindelijk als je hem neer hebt dropt hij een aantal leuke items zoals een bezemsteel, ringen, een helm.
Boss down
Natuurlijk zie je ook de onderlinge strijd tussen horde en alliance terug. Horde staat de alliance buiten op te wachten en probeert ze daar te doden. Maar zodra je binnenkomt staat je een enorme groep soortgenoten te wachten die ervoor zorgen dat de tegenstander niet zonder even teruggepakt te worden erdoor kan.
Loot die dropped
Kortom een erg leuk initiatief van Blizzard wat te maken heeft met dit seizoen. Een uitdaging voor vele spelers en als beloning ook leuke benodigdheden.Happy Halloween!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.