Ook als vrouw kun je een behoorlijk goede gamer worden. Wie zegt dat gamen alleen voor mannen is weggelegd, heeft het mis. Waarschijnlijk heb je al vaak te horen gekregen dat je niet goed genoeg bent, maar wij hebben wel wat tips om als vrouw beter te worden in gamen. Want er zijn heel wat online vrouwelijke gamers die tot wel 15.000 dollar per uur verdienen op bijvoorbeeld Twitch, Discord of YouTube. Denk bijvoorbeeld aan Belle Delphine of Gaming with Jen, om er maar een paar te noemen. Zij bewijzen dat je ook als vrouwelijke gamer aan de absolute top kunt komen.

Goede tips om als vrouw te gamen

We hebben een aantal tips om als vrouwelijke gamer aan de slag te gaan op een rijtje gezet. Net als bij de mannen is het altijd goed om eerst uit te zoeken hoe een game werkt en heb je goede apparatuur nodig om zonder problemen te kunnen gamen. Daarnaast zijn er ook een aantal sociale dingen die je kunt proberen. Bijvoorbeeld lid worden van een community met andere vrouwelijke gamers of door je weerbaarder te maken tegen online intimidatie.

Zoek uit hoe een game werkt

Voordat je online gaat spelen tegen andere gamers, is het goed om eerst uit te vinden hoe een game werkt. Veel games hebben een zogenaamde demo mode. Daardoor kun je eerst spelen tegen de computer om het spel onder de knie te krijgen. Een stuk minder leuk dan spelen tegen andere gamers, maar wel een goede manier om het spel te leren begrijpen. Zo kun je je skills trainen, zonder dat je het spel voor andere spelers bederft. Als je genoeg zelfvertrouwen hebt en zeker weet dat je met de rest van de groep mee kunt komen, kun je multiplayer gaan gamen in een team of het juist tegen anderen opnemen.

Goed gereedschap is het halve werk

Het is prettig om goed gereedschap te hebben. Goede gear zoals een gaming stoel of computer waarmee je gamet is belangrijk. Als je aan de slag wilt gaan als online gamer, kun je ervoor kiezen om je gameplay naar een platform zoals Twitch te streamen. Daarom heb je een krachtige computer nodig waarmee je kunt gamen en ook een computer om mee te streamen. Door deze computers gescheiden te houden, kun je voorkomen dat het streamen te zwaar op de rest van je gamecomputer belast, waardoor je lags krijgt. Eventueel kun je ook kiezen voor een game console, maar ook hier geldt: zorg ervoor dat je goede apparatuur hebt.

Kies een platform

Als online gamer kun je kiezen uit verschillende platforms om op te gamen. Zo kun je gamen op je smartphone, maar dit zijn vaak de wat simpelere spellen die minder van je apparatuur vragen. Je kunt er eigenlijk niet aan ontkomen om complexe games op een console zoals een PlayStation of een Xbox te spelen. De meeste games komen ook uit voor de PC, maar ook hier heb je weer een krachtige computer voor nodig. Toch is dit waarschijnlijk een van de beste keuzes, omdat er zeer krachtige videokaarten voor computers bestaan.

Welk platform je ook kiest, je kunt ook online gokken op je smartphone, tablet of computer. Er zijn steeds meer vrouwelijke gamers die online gokken en hun gameplay op een platform als Kick streamen. Zo speel je in het online casino op de beste online gokkast of neem je het op tegen je medespelers in een potje live blackjack. Spelers zoals KittyPlaysGames en MissGiggles zijn er rijk mee geworden.

Word lid van een community

Een groot deel van het gamen bestaat uit meedoen in de community. Er zijn dan ook speciale online gemeenschappen voor online vrouwelijke gamers. Deze gemeenschappen vind je vooral op social media zoals Discord. Het is leuk om eraan mee te doen, want er worden zowel online als offline events georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan een online gaming party of een offline evenement. Het is vaak lastig om als vrouwelijke gamer in je eentje voet aan de grond te krijgen. Je kunt dus eigenlijk niet zonder een community.

Leer om te gaan met online intimidatie

Leuk is het niet, maar een vervelend onderdeel van online gaming is dat niet iedereen even goed tegen zijn of haar verlies kan. Vrouwelijke gamers zien vaak dat mannen hen niet goed op waarde weten te schatten of ze zelfs online het leven zuur maken. Dat terwijl uit cijfers blijkt dat er steeds meer meiden zijn die gamen. Maar ook vrouwen onderling kunnen behoorlijk vervelend doen. Voor iedere gamer – ongeacht het geslacht – geldt dat online intimidatie voorkomt. De gaming community is daar geen uitzondering op. Word niet boos en zoek niet de confrontatie op. In plaats daarvan is het beter deze spelers te rapporteren bij een moderator of admin. Vaak breken ze de community regels of vallen ze andere spelers aan. Op Discord kun je dit soort spelers ook rechtstreeks blokkeren.

Speel tegen andere vrouwen

Een van de leukste dingen om te doen als vrouwelijke gamer, is spelen tegen andere vrouwen. Bij veel games kun je zelf een multiplayer game hosten. Nu alleen nog spelers vinden. Dat kan soms best lastig zijn, maar door verschillende communities te joinen, vind je binnen mum van tijd tegenspelers. Op die manier kun je beter worden in het gamen en is het ook nog mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast kun je meedingen naar de prijzen, want er worden regelmatig tournaments georganiseerd.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.