LEGO viert het 100-jarig bestaan van Disney gewoon mee en wel door een aantal unieke stukken uit te brengen. Deze bouwwerken zijn stuk voor stuk echte parels. We laten je zien welke speciale releases LEGO heeft uitgebracht.

Alle uitgebrachte sets in het kader van 100 jaar Disney zitten in een speciale en exclusieve verpakking waarbij Disney 100 op de verpakking prijkt. We laten de leukste sets aan je zien. Wellicht voeg jij deze wel aan je verlanglijstje toe voor de feestdagen? Wees er wel snel bij, want deze releases zouden zomaar weer eens snel uit de verkoop kunnen gaan.

Disney-Kasteel
We beginnen meteen met de ultieme Disney100-release in het kader van 100 jaar Disney: het Disney-kasteel. Je dient er dient voor in de buidel te tasten, maar dan krijg je ook een prachtig bouwwerk bestaande uit 4837 onderdelen. Met zijn 80cm hoogte dien je hier wel een pronkstuk voor in je huis van te maken. Binnen dit kasteel van Assepoester kun je verwijzingen vinden naar 14 verschillende Disney-klassiekers én bevat tevens een verborgen tijdcapsule. Je shopt het Disney-kasteel hier.

Walt Disney Camera
Deze camera is ook zeker wel een pareltje. Met 811 onderdelen ben je hiermee ook wel even zoet. Wat een details bevat dit bouwwerk. Kijk bijvoorbeeld maar naar de 100 bovenop de camera. De set bevat een filmstrook waarop maar liefst 20 verschillende historische Disney-films te zien zijn. Het mini-figuurtje van Walt Disney zelf is ook echt een pareltje. Wat extra mooi is aan deze release is het gebruik van kleuren en de details. Echt een blikvanger in je huis. Je shopt de camera hier.


Up-Huis
Kijk naar die ballonnen die boven het huis pronken. We hebben het hier natuurlijk over het huisje uit Up. Een tikkeltje goedkoper dan de eerdere besproken releases, maar je hebt hier dan ook 598 stenen voor. Carl Fredricksen, Russel en Dug zijn inbegrepen als figuren. Bouw er op los en herbeleef de magie van deze heerlijke Pixar-klassieker. Je shopt het huis uit Up hier!

Disney-duo’s
De rijke geschiedenis van Disney kent vele duo’s die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Timon & Pumbaa. Deze zijn helaas niet inbegrepen in deze set, maar wel Meeko en Percy uit Pocahontas, Pua en Heihei uit Moana, Lumiere en Pendule uit Belle en het Beest en Squirt en Nemo uit Finding Nemo. De figuren zorgen voor directe herkenbaarheid voor de Disney-fans. Je shopt hem hier.

Disney-Brickheadz
Nogmaals losse figuren en deze zijn van het bekende Brickheadz. Met 501 stukjes kun je vier figuren bouwen, namelijk Oswald the Lucky Rabbit, Classic Mickey, Sneeuwwitje en Tinkerbell. Kijk hoe schattig met die oogjes. Deze set is met zijn €40,- ook prima betaalbaar. Je shopt hem hier.

Symbolen van beroemde Schurken
Dit is ook absoluut een parel, zeker wanneer je ook wel van de schurken van Disney bent. Hij is aan de prijs, maar je krijgt wel 1540 stenen en een heel mooi bouwwerk. Wat er dan zo mooi is? Kijk naar die details van de VHS-hoezen, kijk naar die klok? Kijk naar die VHS! Hier wordt je toch blij van? Kijk naar die heks! Fantastisch! Dit is tevens een praktisch item, want je kunt hem gewoon als boekensteun gebruiken. Twee vliegen in één klap! Deze set is echt bestemd voor diegene die opgegroeid zijn met de videobanden. Je shopt hem hier!

Steamboat Willie
We geven je nog even een schopje na. Onlangs kon je bij LEGO bij besteding van €100,- een gratis Steamboat Willie set krijgen. Hoppa! Daar heeft onderstaande dankbaar gebruik van gemaakt. Deze limited edition moest en zou in huis komen. De volgende op de wishlist is toch echt wel het schurkentafereel.

Wil je meer Disney-LEGO-pret? Neem dan een kijkje op de website van LEGO en ontdek alle magische Disney-releases.

©2023 The LEGO Group. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.