Het is weer maandag, tijd voor een nieuwe letter uit het alfabet. Vandaag hebben we de letter T voor je. Maar welke games hebben wij bedacht bij deze letter? Welke weet jij eigenlijk te noemen?

Patricia: Wat een lastige vond ik deze letter! Mijn eerste gedachte ging uit naar alle tycoon games, bij gebrek aan een betere game. Plus dat ik dol ben op tycoon games. Toch heb ik nog gezocht naar andere games en kwam ik uit bij Tropico en TrackMania. Beide titels heb ik gespeeld en zijn totaal anders en ook niet te vergelijken. Hoewel ik meer tijd heb besteed aan TrackMania, ga ik toch voor Tropico omdat je daar de baas bent en dat vind ik wel erg leuk om te zijn. Soms, niet altijd hoor.

Alena: Oooooo, bij deze letter heb ik wel een dilemma, want ik kan verschillende verzinnen. Ik denk dat ik dan toch maar voor een van mijn favoriete games ga: Theme Hospital. Theme Hospital is de voorloper van Two Point Hospital en is denk ik een van de eerste games die ik op de PlayStation heb gespeeld naast Rayman. Ik weet nog dat ik de versie op de PC bij mijn neef en nichten had gespeeld en dat ik het helemaal fantastisch vond. Vooral de jazzy muziek vond ik heel fijn, maar toen ik het spel op de PlayStation aanzetten bleek deze helemaal geen muziek te hebben! Dat was echt een mega domper, dus ik was natuurlijk dolgelukkig toen ik de game zelf op PC kreeg, vele jaren later. Nog steeds installeer ik Theme Hospital met enige regelmaat (of het jongere zusje, Two Point Hospital). De zinnen van de receptioniste schallen nog steeds door mijn hoofd: “Patients are asked not to die in the corridors.”

JadziaSam: Hoewel ik heel wat “T-games” in mijn lijstje heb staan, is er een game die ik toch wel heel vaak even opstart tussen verschillende werkzaamheden door. Gewoon om even tot rust te komen en zonder al te veel na te denken een stad te bouwen. Nu heb ik het over de allerschattigste game Townscaper! In deze game bouw je je eigen stad, en als je het precies op de juiste manier bouwt, zweeft je stad boven water. Binnen mijn gezin is deze game ook erg populair, vooral mijn jongste dochter Zelda heeft heel wat uren in Townscaper gestopt.

Linn: Tetris natuurlijk! Een klassieker die op diverse consoles is uitgebracht. De eerste die ik persoonlijk speelde was op de Game Boy. In zwart/wit natuurlijk. Behoorlijk wat uren zijn er gestoken in deze puzzelgame waarin de blokjes elkaar steeds sneller opvolgden. Herinner je je ook nog dat deuntje dat er bij hoorde? Heerlijk! Inmiddels is de klassieker keer op keer opnieuw uitgebracht en steeds meer mensen maken kennis met dit spel dat eigenlijk nooit gaat vervelen.

Lisa: Ik moest even nadenken, maar uiteindelijk ging er een belletje rinkelen. Tony Hawk’s Pro Skater 2 natuurlijk! En dan die op de Nintendo 64. Wat heb ik daar ontzettend leuke herinneringen aan, lekker rondskaten door verschillende locaties, zoveel mogelijk combo’s halen op de meest bizarre manieren en dat allemaal op een waanzinnige soundtrack. De game is later ook als geremasterde versie uitgekomen voor de moderne consoles en ook daar heb ik me echt prima mee vermaakt. Het was alsof ik in een tijdmachine stapte. Nostalgie!

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.