Het is feest, want Disney bestaat maar liefst 100 jaar! Een absolute mijlpaal en dat kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Het hele jaar zijn er al diverse activiteiten en speciale releases. Ook wij bij Female-Gamers.nl zijn Disney-fans en laten dit feestje niet ongemerkt voorbij gaan.

Laten we allereerst beginnen met een geschiedenis-lesje. Wellicht denk je van ‘Mickey Mouse kwam toch pas in 2028 tot leven?’ Correct! Er was echter al een Disney vóór Mickey Mouse. Om precies te zijn werd Disney opgericht op 16 oktober 1923 door Walt Disney samen met zijn broer. De rest is natuurlijk historie, want vandaag de dag geniet jong en oud nog steeds van de magie van Disney. Je mag daarbij denken dat het wellicht helemaal uitgemolken is, maar het blijft tijdloos en iedereen kan wel van een Disney-film genieten.


De eerste volledige film van Disney stamt uit 1937 en was Sneeuwwitje. De 62e release van animatiefilms van Walt Disney Animation Studios verschijnt binnenkort als Wish in de bioscopen. Toy Story is de eerste computergegeneerde volledige film van Pixar Animation Studios en stamt uit 1995. De laatste bekende Pixar-release is Elemental en kwam uit op 27 mei 2023. De wereld van Disney-animatie is natuurlijk veel groter dan dit, zo zijn er diverse shorts verschenen, maar ook vervolgdelen die nooit in de bioscoop zijn verschenen. Denk hierbij aan the Lion King 2 en 3 en An Extremely Goofy Movie. Dan is er ook nog overige animatie waar onder meer the Nightmare Before Christmas, A Christmas Carol en Frankenweenie onder vallen. Kortom een wirwar aan studio’s, maar voor de fans is maar één ding belangrijk: de Disney-magie!

Nu in 2023 kan niemand om Disney heen. Je wordt er mee grootgebracht en waar je ook komt is er wel merchandise te vinden. Ook zijn er diverse pretparken in de wereld in het geheel geweid aan Mickey Mouse en zijn vrienden. Bekendste en dichtstbijzijnde locatie voor ons is natuurlijk: Disneyland Parijs! Disney kent vele fans. Inmiddels is het een waar imperium geworden en heeft iedereen zijn of haar favoriete karakter, films, muziek en noem maar op. Er is merchandise te over: van de films op dvd, tot aan cosplay geweid aan Disney en diverse beeldjes die je kunt verzamelen.

We kunnen er tot in de eeuwigheid over door blijven kletsen, maar in dit artikel houden we ons beperkt. November staat bij Female-Gamers.nl grotendeels in het teken van Disney en daarom kun je de nodige artikelen rondom dit thema verwachten op de site. Natuurlijk vieren wij het 100-jarig bestaan van Disney mee.

© Disney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.