Disney duikt overal op. Ook in de Bordspelwereld komen Mickey en zijn vrienden graag om de hoek kijken. Inmiddels zijn er al vele bordspellen met Disney-thema uitgebracht. Tijd om de leukste aan je voor te dragen.

Dixit: Disney
Ben je al bekend met Dixit? Dan behoeft Dixit: Disney voor jou geen introductie meer. Vertel verhalen, interpreteer en gis er op los. De kaarten in deze Disney-editie zijn werkelijk waar prachtig. De verteller geeft een hint en vervolgers proberen de spelers te achterhalen welke kaart er bedoelt wordt.


Disney: Villainous
Let op! Dit bordspel is enkel in het Engels verkrijgbaar, maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Je neemt de rol aan van een Disney-schurk. Iedere schurk heeft zijn of haar eigen manier om de winst binnen te harken. Je tegenspelers proberen je hierin natuurlijk tegen te werken. Het heeft nooit zo goed gevoeld om slecht te zijn. Mocht je inmiddels het basisspel en de bijbehorende Villains onder de knie hebben dan zijn er ook diverse uitbreidingen verkrijgbaar waarbij je met andere schurken kunt spelen.


Codenames: Disney
Codenames heb je ongetwijfeld wel eens gespeeld? In Codenames: Disney is het principe hetzelfde, echter maak je nu gebruik van afbeeldingen en woorden uit de wereld van Disney. De cluemasters geven hints en aan de rest om te raden welke deze spelmaster hiermee bedoelt. Dit is een absolute party-game.


Dobble: Disney
Test je observatie- en reflectievermogen in deze speciale Disney-editie van Dobble. De spelregels zijn heel eenvoudig: als eerste dien je de gelijke symbolen op twee kaarten te vinden. Even zin in een andere uitdaging: dan zijn er ook nog vijf mini-games om te spelen.Villains
In dit kaartspel kan het er vrij gemeen aan toe gaan. Ook hier is het goed om slecht te zijn. Een soort van pesten, maar dan volledig in het Disney-thema.Cards Against Disney
Heb je wel eens Cards Against Humanity gespeeld? Dan weet je dat het er behoorlijk schunnig aan toe kan gaan. In Cards Against Disney is het principe hetzelfde, alleen is het thema Disney. Het gaat er niet altijd even vriendelijk aan toe, maar wanneer je van schuine humor, Disney en kaartspellen houdt dan is dit een toppertje. Let op: enkel Engelstalig.


Kingdom Hearts Perilous Pursuit
Dit Engelstalige bordspel is absoluut weggelegd voor de Kingdom Hearts-fans. In het spel kruip je in de huid van Sora, Goofy, Donald, Kairi en of Riku. De spelers werken coƶperatief samen en reizen door bekende werelden uit de games en strijden tegen de Heartless. Red zes werelden en zorg dat de Heartless ze niet overnemen.

Nightmare Before Christmas: take over the Holidays
Geen feestdagen zonder the Nightmare Before Christmas. Ook dit spel is Engelstalig, maar zeker noemenswaardig. Speel als Jack, Sally, de Kerstman, Oogie Boogie, Dr. Finkelstein of the Mayor en probeer de meest gedenkwaardige feestdag te creƫren.

Uiteraard zijn er nog veel meer bordspellen in Disney-thema beschikbaar. De in dit artikel genoemde spellen zijn over het algemeen vrij recent uitgebracht en nodigen uit tot een magische avond rondom de tafel met vrienden.

*Voor dit artikel is gebruikgemaakt van afbeeldingen en links naar Bol.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.