Comic Con Ahoy is terug! Een nieuwe naam, nieuwe look & feel, meer zalen en een uitgrebeider programma! We love it! 23 en 24 maart 2024 is Rotterdam Ahoy the place to be voor alles wat geeky is onder de noemer Comic, Film & Manga Fest Rotterdam.

Voorheen konden we terecht voor alles wat geeky is bij Comic Con Ahoy. Er zijn drie edities geweest, te weten in 2017, 2018 en 2020. Het belooft een absoluut walhalla te worden met striptekenaars, manga & anime, fangroepen, cosplayers, een cosplaywedstrijd, photopoints, merchanidse, bordspellen, workshops en veel meer. Uiteraard zijn er diverse gasten uit diverse tv-series en films beschikbaar voor panels, fotoshoots en signeersessies. Dit alles vindt plaats in maar liefst vijf verschillende hallen.

Langzaamaan stromen de eerste namen en activiteiten voor het Comic, Film & Manga Fest Rotterdam binnen. De komende maanden wordt er ongetwijfeld nog veel meer informatie bekendgemaakt. De eerste cosplayer is Adia Cosplay. Adia heeft al een ruim repertoire aan cosplays op haar lijstje staan, waaronder Poison Ivy, Samus, Black Cat, Keyleth, Emma Frost en 2B. Ze zal ook een workshop of lezing tijdens het evenement geven. De eerste gast is Marie Avgeropoulos. Je zou haar kunnen kennen uit ‘the 100’ waarin ze de hoofdrol vertolkte. Ook speelde ze rolletjes in ‘Supernatural’, ‘the Inbetweeners’ en ‘Fringe’. Wie ook niet mag ontbreken is ‘Jack Sparrow’, niet de echte natuurlijk, maar wel een zeer goede look-a-like. Jacob Kuipers is zijn echte naam en hij zal ook in de jury zitten van de cosplay-wedstrijd. Robert van der Kroft is een striptekenaar. Hij heeft getekend voor de Donald Duck, Sjors & Sjmmie, maar ook Zone5300.

Ducosim is de grootste landelijke spellenvereniging van Nederland. Op het Comic, Film & Manga Fest Rotterdam is de vereniging aanwezig op het Bordspellenplein waar je naar hartelust bordspellen kunt spelen, voelen en proeven. De komende periode wordt er nog veel meer bekend en ongetwijfeld gaan we je hier over op de hoogte brengen via deze website.


Ben je enthousiast geworden? Bestel dan snel alvast je tickets. Er zijn momenteel nog Early Bird Tickets beschikbaar voor slechts €9,99 per stuk. Bestellen is hier mogelijk. Wil je je kids meenemen? Tot 11 jaar hebben zij gratis toegang. Hopelijk zien we je op 23 en 24 maart 2024 in Ahoy Rotterdam.

© Comic, Film & Manga Fest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.