Iedereen die is opgegroeid met Pokémon-kaarten weet wat een Trading Card Game is. Hoewel, we verzamelden natuurlijk het liefste de kaartjes en hadden verder geen idee hoe we er mee moesten spelen. Jaren, jaren, jaren en jaren later komt Disney Lorcana op de TGC-markt waar Pokémon, Yu-Gi-Oh! en Magic: the Gathering jarenlang de dienst hebben uitgemaakt . Boosterpacks vol Disney-magie én natuurlijk mooie plaatjes om mee te spelen.

Dat spelen is misschien nog wel een dingetje. Wellicht dat de meeste Disney-fans echt puur voor het verzamelen gaan. Mastermind achter het geheel is Ravensburger en de eerste feedback is al positief. De eerste uitgifte is namelijk al compleet uitverkocht en vele (bordspel)winkels hebben speciale dagen ingericht voor de lancering van de Trading Card Game. Hier is veel publiek op afgekomen en online zie je vele mensen die de boosters aan het uitpakken zijn en genieten van welke cards ze te pakken hebben gekregen.


Toch zal bij de meeste mensen, net als bij Pokémon, Lorcana meer verzamelwaarde hebben dan echte speelwaarde. De kaarten die nu zijn gereleased zijn van de first chapter. Hieruit kunnen we dus al concluderen dat er meerdere chapters aan gaan komen. Bij succes natuurlijk, maar hier kunnen we na de succesvolle lancering natuurlijk wel van uit gaan. Hoewel het nog wel mogelijk is dat er een enorme hype bij lancering is en het daarna langzaamaan uitdooft.

De kaarten die je krijgt zijn gerangschikt in diverse gradaties: common, uncommon, rare, super rare en legendary. Wanneer je gaat voor het spelen met de kaarten heb je minimaal 2 spelers nodig en is het doel om als eerste 20 lore te halen. Lore verzamel je door je Disney-karakters neer te leggen en vaardigheden te gebruiken. Je mag natuurlijk niet zomaar kaarten opgooien, hiervoor heb je inkt nodig. Dit verkrijg je door kaarten ondersteboven te leggen. Kort door de bocht is dit hoe je de game speelt.

Om te kunnen spelen heb je natuurlijk wel een deck van 60 kaarten nodig. Dit verkrijg je niet meteen met een boosterpack waar slechts 12 kaarten in zitten. Er zijn speciale starter-decks uitgebracht waardoor je meteen een basis hebt om te spelen en kaarten van diverse gradaties hebt om je tegenstander te kunnen verslaan. Voor de eerste chapter zijn er starter decks van Vaiana en Mickey, Aurora en Simba en Cruella en Alladin.

Wil je het echt professioneel aanpakken? Dan is er een trove pack met daarin een full-art opbergdoos, twee deckboxen, acht boosterpacks, een spelersgids en meer. Cadeau doen? Denk dan aan de gift set met daarin: twee verzamelbare oversized foliekaarten en twee speelbare foliekaarten naast spel fiches en vier boosters. De geschenkset voor Disney Lorcana: The First Chapter bevat Mulan – Imperial Soldier en Hades – King of Olympus. Daarnaast zijn er nog diverse toffe deck boxen, sleeves en playmatten te koop.

Heb je het nodig? Absoluut niet! Wil je het hebben? Zeker wel! Helaas is het net zoals bij Pokémon-kaarten niet goedkoop. Voor de die-hard-fans zal de fun bestaan uit een starterdeck en zo nu en dan een boosterpack. Enthousiast geworden? Ren dan nu naar de gespecialiseerde winkels. Over het algemeen zijn dit bordspelwinkels. Gezien de serie sinds lancering de winkels uit vliegt heb je wel kans dat er al veel uitverkocht is.

© Disney
Operated by Ravensburger, an official licensee of Disney.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.